Triomf i lideratge per al MoraBanc (97-89)

En un partit aspre i calent, el MoraBanc Andorra suma una victòria innegociable i es col·loca líder en solitari

Felipe Dos Anjos, en una acció ofensiva contra el Zunder Palència.BC MORABANC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Abraçat al cosmos d’un Poliesportiu en ebullició, el MoraBanc Andorra va posar el segell al triomf més innegociable de la temporada, el que significava descavalcar el Zunder Palència del lideratge de la LEB Or en un frec a frec que treu espurnes per avorrir (97-89).

A espatlles d’Andric i Borg –19 punts cadascú– i de Rafa Luz –11 rebots i 9 assistències–, l’equip tricolor va saber superar la sobreexcitació i totes les mines col·locades a la pista: l’estrany i bastant discutible criteri arbitral a l’hora d’assenyalar les faltes, la tirada pel flopping per alguns, els decibels que suraven a la bombonera i la importància cabdal del partit. El partit es va inaugurar a tota pastilla, amb un Palència que no va enganyar ningú. El grup de Rivero va ser fidel al seu ideari i va treure el ganivet des del salt inicial, esprement el físic al límit i intimidant la sortida del MoraBanc (5-11). Lezkano va cridar l’equip a capítol i la reacció va ser instantània, amb un parcial de 9-0 liderat per Dee. Amb l’escalf de l’afició, els tricolors van apujar definitivament el volum i tot i arribar a la primera aturada per sota (22-23) el to exhibit ja era l’idoni després de descamisar-se i d’acceptar l’intercanvi de cops. Intuïa el MoraBanc que calia enfangar-se, intentar jugar al mateix que proposava el Palència –físicament parlant– i saber comptar fins a tres. Va agrair la retirada a vestidors el conjunt tricolor, arribats a un punt on tot encès amenaçava seriosament a treure de polleguera i del partit el MoraBanc (39-43). Un caramel enverinat que li anava de perles al Zunder Palència, encantat de moure’s en terreny aspre, però que, potser, no comptava amb el cop a la taula dels de Lezkano a la represa. Seguint el fil de l’estira-i-arronsa i amb tots els ingredients del món, va emergir Dee per tancar el tercer parcial amb un 26-21, que seria la clau per aplanar l’enfrontament i arribar a la mànega definitòria amb tot obert (65-64). Per desempallagar-se del Palència, enganxós com un xiclet, va prémer el botó Juan Rubio amb tres triples consecutius i aconseguir la que era, aleshores, la màxima diferència pel MoraBanc (80-72). El murcià va ser el sonall, tot i que els de Rivero, paparres, van apuntar una ràfega de 2-9 per portar el tram final a un traca (82-81). Una seqüència que l’equip tricolor va resoldre amb el cap fred, amb el dictat d’Andric i Dee i que permet recuperar, ara en solitari, el lideratge de la categoria. “Perdre només dos partits de 22 és collonut”, va deixar anar un Lezkano, que tot i que la procesió va per dins, semblava no voler permetre’s treure el confeti.

"ÉS UN TRIOMF DE TOTS I DE L'AFICIÓ"

Natxo Lezkano, el tècnic tricolor va comentar que la victòria “ha estat de tota la família del MoraBanc i de l’afició”. Lezkano va celebrar un triomf “molt lluitat i important i que s’ha decidit per detalls”

tracking