El MoraBanc torna a guanyar

El MoraBanc Andorra no falla a Càceres i suma la 19a victòria de la temporada a la LEB Or

Juan Rubio en un moment del partit d'ahir a Càceres.CB CÀCERES

El MoraBanc Andorra no va fallar i va obtenir la 19a victòria de la temporada a la LEB Or després d’imposar-se per 70 a 82 a la pista del Càceres Patrimonio de la Humanidad. Els tricolors van arrencar molt malament, però amb un gran segon quart van capgirar el marcador, i ja no van deixar escapar la victòria a la segona meitat en el primer duel després de perdre la final de la Copa Princesa.

No van tenir un bon inici els tricolors, que van veure com els locals arrencaven amb un 5 a 0 de sortida, primer, i amb un 7 a 2, després. Especialment dolenta va ser l’entrada al partit de Speight, el millor de l’equip a la final, que ahir va començar molt imprecís amb tres pèrdues gairebé seguides. Els tricolors no tenien el dia en atac i tampoc en defensa. A més, van entrar en bonus ràpidament i van fer faltes absurdes per regalar tirs lliures i tancar el primer període 22 a 13.

L’empanada tricolor, però, va durar només això, un quart. I és que els homes de Natxo Lezkano van abaixar el cul en defensa i van apujar la intensitat, van moure millor la pilota i van augmentar el percentatge d’encert en el tir, i en un tres i no res el MoraBanc Andorra ja manava al marcador (24-26) després d’un 2 a 13 de sortida. L’entrenador local va haver d’aturar el partit, però això no va impedir que la sequera anotadora dels seus seguís al mateix ritme, i van quedar-se amb tot just set punts en tot el quart. Els tricolors van arribar a obtenir rendes de deu punts i van marxar als vestidors set amunt (29-36) després d’una tímida reacció local.

A la represa, dos triples locals van obrir el marcador i el Càceres va situar-se a un punt, però el MoraBanc seguia manant en tot moment, tot i que sense poder acabar de trencar el partit tot i obtenir diferències properes als deu punts, com amb dos triples d’Andric per situar el 39 a 48. A partir d’aquí, els locals i el públic van centrar-se més a protestar algunes decisions arbitrals, i van sortir del partit, fet que no van desaprofitar els tricolors, que van seguir augmentant el seu marge fins als 16 punts (39-55), tot i que una nova petita reacció local va deixar el marcador 44 a 57 al final del tercer quart. Al final, tot i que els locals van provar-ho a la desesperada i es van arribar a situar a deu punts, el conjunt tricolor no va deixar-se sorprendre i va acabar segellant la 19a victòria de la temporada.

El MoraBanc Andorra afronta ara una setmana sense partit a causa dels compromisos amb les seleccions que la plantilla aprofitarà per fer net dels diversos jugadors amb molèsties, i després vindrà un dels plats forts de la temporada amb el duel contra el Palència al Poliesportiu (dissabte 4 de març a les 18.30 hores), en un matx que serà una final anticipada a la recerca de l’ascens a l’ACB.

Micah Speight, en el duel d'ahir contra el Càceres.