El Govern no preveu ampliar el conveni d'ús del Nacional

L’executiu i el club es reuniran avui per parlar sobre possibles alternatives un cop descartada Prada de Moles

Estadi Nacional.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern i l’FC Andorra es reuniran avui per parlar sobre el conveni d’ús de l’Estadi Nacional, un cop descartada la construcció de Prada de Moles per part del club i del comú d’Encamp a causa del sobrecost econòmic per l’encariment dels materials i la conjuntura internacional, però l’executiu ja va avisar ahir que no preveu actualment l’ampliació de l’acord d’ús. Segons va manifestar ahir el portaveu del Govern, Cesar Marquina, a la roda de premsa posterior al consell de ministres, “a dia d’avui el Govern no es planteja cap ampliació, veurem les alternatives que sorgeixen”, i va agregar que “el conveni era que es pogués utilitzar l’Estadi Nacional dos anys per donar sortida a la possibilitat que s’anés construint una altra instal·lació, però vist que això no passarà hem d’esperar la reunió per veure quines són les alternatives del club i si encaixarien”. Per últim, Marquina va assenyalar que “ara hi ha formalitzat un conveni vinculat a l’existència d’una alternativa, si desapareix del tot, el conveni s’ha de realitzar, i segurament extingir en la forma que té actualment”.

Encaix complicat

Més enllà de la moratòria actual que té l’Estadi Nacional per part de LaLiga fins al final de la temporada vinent, cap de les actuals instal·lacions del país, ni les que estan projectades per al futur, compliria els requisits de la patronal del futbol espanyol, amb gespa natural o graderies per a 6.000 persones a Segona Divisió o 15.000 a Primera, per exemple.

L’Estadi Comunal, després de redimensionar el projecte de reforma inicial que preveia uns 8.800 espectadors, tindrà uns 4.000 seients. A més, en tot cas, l’inici de la reforma no està prevista fins a la part final del 2025, després de la celebració dels Jocs dels Petits Estats.

L’altra hipotètica alternativa seria l’estadi que està construint la FAF a Encamp, però després de l’acord amb l’FC Andorra per no fer la segona fase (decisió reforçada per l’augment de preus), la futura instal·lació federativa tindrà, de moment, uns 3.000 seients, i no es faria la segona fase per arribar a 6.000. Així doncs, tampoc compliria la normativa que estableix LaLiga per als duels del futbol professional.

tracking