El Morabanc suma el 17è triomf (62-80) a Torrelavega

El MoraBanc suma la 17a victòria de la temporada a la pista del Cantàbria

Dos Anjos buscant la cistella en el duel d'ahir a Torrelavega.ALEGA CANTÀBRIA

El MoraBanc Andorra va sumar la 17a victòria de la temporada després d’imposar-se per 62 a 80 contra el Grupo Alega Cantàbria i segueix el frec a frec amb el Zunder Palència, que ahir no va fallar a casa i va superar l’Almansa. Els tricolors van fer un partit més que seriós tret d’una mínima desconnexió al segon quart, no van fallar a la pista d’un dels equips revelació de la competició i seguiran empatats al capdavant de la classificació de la LEB Or amb el conjunt castellà. Nacho Llovet, amb 12 punts, 6 rebots i 18 de valoració, va ser el millor dels andorrans.

L’inici tricolor no va ser gaire esperançador, amb poca fluïdesa en atac i veient com els locals obtenien una primera diferència gràcies a dos triples de Palazuelos per distanciar-se 10 a 5 a l’equador del primer quart. A poc a poc, però, els tricolors van començar a notar-se més còmodes sobre el parquet i van capgirar el marcador amb un parcial de 2 a 11 liderats per un gran Johnny Dee, amb 11 punts pràcticament seguits, per deixar l’electrònic 12 a 16. I tot i que els locals van tornar a donar la volta a la situació, el MoraBanc va tancar el primer període per davant 20 a 23.

Els tricolors van allargar els bons moments amb un 0 a 5 de sortida al segon quart per distanciar-se de vuit punts (20-28) amb un cop sobre la taula que podia començar a ser definitiu. Però no, ni de bon tros, i els locals, ajudats pel públic al Vicente Trueba, van encadenar un 13 a 1 de parcial per tornar a posar-se per davant 33 a 29 i obtenir quatre punts de renda. Els tricolors semblava que depenien massa de Johnyy Dee, però llavors van aparèixer Speight i Dos Anjos per agafar la seva quota de responsabilitat i liderar l’aspecte ofensiu en l’intercanvi de cops que van tenir els dos equips, i que va acabar amb el MoraBanc per davant 35 a 36 al descans.

A la represa, les defenses van imposar-se sobre els atacs, amb tots dos equips mostrant-se força imprecisos, però amb el MoraBanc Andorra mostrant un pèl més de clarividència sobre el parquet, un tímid encert que va permetre als homes de Natxo Lezkano obtenir una renda de vuit punts (37-45) per igualar la màxima diferència a favor. Els locals intentaven demostrar per què són un dels equips revelació enganxant-se com podien al partit, però sempre que ho intentaven el MoraBanc responia amb una acció per enfonsar els locals, com un triple lliurat de Rubio per al 42 a 50 o una cistella de Czerapowicz per al 44 a 52, en un tercer quart que va finalitzar 51 a 56. Un 2 a 10 tricolor de sortida a l’últim quart va fer pujar la màxima diferència visitant fins als 13 punts (53-66) amb tot just cinc minuts de partit per disputar. Aquest parcial va deixar derrotat definitivament el local, que ja no va poder reaccionar davant d’uns tricolors que ja no van deixar escapar el triomf.

Gairebé sense temps per assaborir la victòria, els tricolors pensen en una nova jornada diumenge al Poliesportiu contra l’Albacete Basket en un duel que es disputarà a les 18.30 hores i no a les 18.00 com estava previst en un primer moment.