Gina del Rio acaba 16a al Mundial júnior

L’esquiadora frega el Top 15 a la cursa de 20 quilòmetres clàssics i suma el seu millor resultat

Gina del Rio, després de la cursa celebrada ahir al Canadà.FAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Gina del Rio va finalitzar en la 16a posició la segona cita del Campionat del Món júnior, que se celebra a Whistler (Canadà), a la cursa dels 20 quilòmetres clàssics amb sortida massiva. Aquest és el millor resultat que aconsegueix la fondista de la FAE en la seva segona participació en un Mundial júnior.

Del Rio va sortir amb força i empenta i al grup capdavanter, fet que va situar-la dintre del Top 7 en els primers punts cronometrats. A poc a poc, però, el grup capdavanter va anar trencant-se amb les favorites al davant i amb Del Rio quedant en terra de ningú, lluny de les capdavanteres, i amb marge respecte al grup posterior. La fondista va seguir duent el ritme, però posteriorment va deixar la responsabilitat a la resta d’integrants del seu grupet, fins que va perdre posicions degut al cansament al tram final. La jove esquiadora, però, va poder aguantar els moments complicats i va poder entrar a la línia de meta la 16a, amb un temps final d’1 h 03’51”6, a 2’34”0 de la vencedora, que va ser la noruega Milla Grosberghaugen Andreassen. La sueca Lisa Eriksson i la finlandesa Eevi-Inkeri Tossavainen van completar el podi.

Després de la prova, el tècnic de la FAE, Xabier del Val, va destacar que “ha anat molt bé i estem contents pel resultat i perquè eren uns 20 quilòmetres clàssics que ens preníem amb molt de respecte, perquè l’última cursa ens va anar molt malament, a la Copa d’Europa d’Oberstorf el 8 de gener a -25 graus, i era l’única que havia fet fins al moment”. A més, va manifestar que “la Gina ha esquiat molt bé, ha estat molt ben posicionada tota la cursa entre la 12a i la 18a posició, i al final hi ha hagut atacs però ha acabat la 16a disputant-ho. Estem molt satisfets de poder continuar progressant”.

Gina del Rio tancarà dijous la seva segona participació en un Campionat del Món júnior amb la cursa de deu quilòmetres individuals en estil lliure.

tracking