Bàsquet

El valencià Josep Pérez, nou base del BC Morabanc

L’aturada per les finestres FIBA li arriba al MoraBanc en un moment òptim, amb el lideratge de la LEB Or

Chris Czerapowicz, en una acció davant el Cantàbria, ha marxat amb Suècia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra arriba a la primera aturada de la temporada per les finestres FIBA com a líder de LEB Or, amb cinc victòries en sis partits. L’equip de Natxo Lezkano, però, comparteix amb tres equips més –Zunder Palència, Força Lleida i Movistar Estudiantes– el lloc de privilegi de la classificació. La darrera victòria al Poliesportiu contra un altre dels outsiders, el San Pablo Burgos, permet als tricolors encarar la setmana de regeneració en un moment òptim.

El director general del club, Francesc Solana, explica al Diari que “l’objectiu en aquest inici era mostrar-nos sòlids, sobretot a casa, i anar millorant l’equip jornada rere jornada tenint en compte que és un bloc nou”. En aquest sentit va lloar que l’equip “ha posat els cinc sentits a donar-ho tot des del principi i, tot i que queda molt perquè la lliga és molt llarga, anem pel bon camí”. Solana destaca que “el compromís de la plantilla és quelcom que m’ha sorprès gratament” perquè “des del primer dia tothom té clar quin és l’objectiu, un d’equip i no cap individual, i això ens està ajudant molt”. En l’apartat negatiu, el director general no dubta ni mig segon i exposa que “les lesions de Rafa Luz i Maric, dos dels jugadors principals, han estat un cop important” però aboca que “alguns petits trams de desconnexió quan l’equip no ha tingut tots els elements a favor, com va passar a la pista del Palència”, és un dels aspectes a millorar.

L’inici de lliga, amb quatre líders i amb una igualtat manifesta entre els equips més forts –sense cap equip invicte–, no ha fet més que reforçar el discurs que Solana ha mantingut des de la pretemporada. “Els equips ja ens estem posicionant i la lliga és molt igualada perquè els que hem de portar, perquè és així, l’etiqueta de favorits per pujar estem molt ficats cada jornada per sumar victòries”. L’executiu del MoraBanc accepta que “som el rival a batre, és clar, i cada vegada que fem un desplaçament l’equip local té aquesta sensació de ser capaç de guanyar-nos i quan venen els rivals al Poliesportiu no tenen res a perdre i et poden sorprendre. El gran repte el tenim cada setmana”.

Borg i 'Czera' amb Suècia

Tobias Borg i Chris Czerapowicz són els dos jugadors de la plantilla del MoraBanc Andorra que aniran amb la seva selecció, Suècia, en aquestes finestres FIBA. El combinat nòrdic disputarà dos partits classificatoris per al Mundial, davant Estònia a domicili i contra Israel en terreny suec. A més, d’altra banda, Nacho Llovet encara arrossega molèsties al genoll i treballarà a menys ritme durant els propers dies per acabar de fer net de la lesió. El Juaristi ISB d’Azpeitia (Guipúscoa) serà el proper rival del MoraBanc a la lliga, diumenge dia 20 a les 21.00 hores.

JOSEP PÉREZ ARRIBA AVUI A L'EQUIP

El base Josep Pérez serà anunciat avui com a nou jugador del MoraBanc Andorra. El valencià, de 28 anys i 1,84 d’alçada, prové de la lliga islandesa, on ha jugat al Thor Thorl i ha exhibit una mitjana de 10 punts, cinc rebots i tres assistències. A més, respon al perfil que buscava el club de jugador coneixedor de la lliga i que vingués per sumar –ha jugat a l’Almansa, al Granada, al Palència i al CB Prat–, i arriba com a substitut de Rafa Luz, lesionat durant tres mesos. Pérez aterrarà avui al Principat, signarà un contracte temporal d’un mes, més dos opcionals, i ja començarà a entrenar-se amb els companys, amb la missió de repartir els minuts amb Speight i Schreiner en la direcció del joc tricolor. El de Josep Pérez serà l’únic reforç que vindrà, perquè el pas endavant de Dos Anjos contra el Burgos –22 punts, 1 1 rebots i 41 de valoració– i la dificultat de trobar un pivot de garanties al mercat farà que no vingui cap temporer per suplir l’absència de Maric.

Josep Pérez.

tracking