El MoraBanc es desfà del Burgos (88-82)

El MoraBanc se sobreposa a les baixes i s’endú un valuós triomf contra el Burgos

Felipe dos Anjos esmaixa en el duel disputat ahir al Poliesportiu.DANI CATALÁN / BCA

El MoraBanc Andorra va imposar-se per 88-82 al San Pablo Burgos donant un cop d’autoritat a la LEB Or. Si bé és cert que el partit d’ahir no deixa de ser una victòria més, no haver gua-nyat hauria complicat les coses als tricolors, que s’haurien pogut quedar a dues victòries de l’ascens directe amb tot just sis duels disputats si el Palència guanyava avui a Sant Sebastià. El marcador final no reflecteix la superioritat real dels tricolors al llarg del partit, que van arribar a guanyar per 31 punts al tercer període, però que van veure com un 9-31 a l’últim parcial maquillava el resultat per als visitants. En un duel marcat per les baixes de dos homes clau com Marin Maric i Rafa Luz, l’equip va convertir-se en això, en un equip, tot i que és impossible no destacar la descomunal actuació que va fer Felipe dos Anjos, que va fer-se gegant a la zona per suplir el pivot croat, i que va fer passar desapercebut un dels millors jugadors en aquest inici de lliga com Raisd Mahalbasic. L’interior brasiler del MoraBanc va acabar amb 22 punts i 11 rebots per acabar sumant 41 crèdits de valoració. El duel va arrencar amb alternatives, però a poc a poc els tricolors van anar aconseguint el domini i van començar a obrir forat al final del primer període, en què manaven 31-22. La diferència va anar pujant a poc a poc fins a situar-se en 12 punts (37-25), però tot just el San Pablo Burgos va reaccionar amb un 0-9 de parcial. Aquesta tendència, però, va trencar-se de pressa, i una nova embranzida local va fer que el duel arribés 50-38 al descans. A la represa, la història va continuar sent la mateixa, i una esmaixada del gran protagonista de la nit, Felipe dos Anjos, va situar el +31 local amb el 79-48. A l’últim quart, però, van arribar els pitjors moments tricolors, que van veure com el San Pablo Burgos es posava les piles i feia un parcial de 9-31, que no va servir per a res més que per maquillar el marcador. En un altre moment, els deu últims minuts requeririen una àmplia anàlisi, i segurament el tècnic Natxo Lezkano la farà, però ahir el més important era guanyar i obtenir la victòria contra un dels candidats a l’ascens, i l’equip ho va fer, traient ja dues victòries al conjunt burgalès. El MoraBanc Andorra descansarà la propera setmana per les finestres FIBA, i no tornarà en escena fins al diumenge 20 de novembre, quan visitarà el Juaristi.