Diari TV 'parlem-ne'

Jiménez es marca el Top 100 aquesta temporada

Vicky Jiménez Kasintseva vol acabar la temporada entre les 100 millors tennistes del rànquing Mundial de la WTA

La tennista Vicky Jiménez Kasintseva al plató de Diari TV.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vicky Jiménez Kasintseva es marca com a objectiu per a aquest tram final de la temporada, on li resten per disputar sis tornejos, poder entrar dintre del Top 100 del rànquing mundial de la WTA. Segons va explicar la jove tennista al programa Parlem-ne, de Diari TV, és conscient que és “complicat perquè és més difícil avançar”, ja que actualment la seva posició és la 152a, però va afirmar que “si obtinc bons resultats és una fita que puc aconseguir i estaria bé fer-ho aquest any”. Aconseguir entrar dintre de les cent millors del món l’ajudaria també pensant en el futur, ja que de cara a la propera temporada la voluntat és poder accedir a un quadre principal d’algun dels quatre Grand Slam del circuit (Open d’Austràlia, Roland Garros, Wimbledon i US Open), després d’haver-se quedat a només un pas de fer-ho aquesta campanya a Wimbledon, on va quedar-se a només un set d’aconseguir-ho.

En aquest tram final de curs disputarà dos tornejos ITF a Loulé (Portugal) i les Franqueses del Vallès (Espanya), abans d’encetar la gira americana amb els tornejos WTA de Xile, Argentina i Uruguai. Tot just després arribarà la gran cita de la temporada, amb la participació al Crèdit Andorrà Open, primer campionat de la WTA que se celebra al país. Els propòsits per a aquest tram final de campanya són “passar-m’ho bé a la pista i competir, perquè m’agrada molt jugar allà”, segons va reconèixer Jiménez Kasintseva, que no va amagar també la il·lusió de poder jugar per fi a casa i davant de l’afició del país. “M’encantaria guanyar a casa, però serà complicat perquè hi haurà bones jugadores. Serà la meva primera vegada i m’encanta jugar aquí, perquè quan entreno és on em sento més còmoda i intentaré irradiar energia positiva davant de la gent i donar el millor que pugui”, va assenyalar la tennista, que va agregar que “no em poso pressió per jugar a casa, ho veig com un privilegi que hi hagi tanta gent que em digui que vol venir a veure’m. Totes les jugadores d’altres països juguen a casa i jo serà el primer cop i em fa moltíssima il·lusió”.

Tot i ser ja la 152 del món, Vicky Jiménez Kasintseva té tot just 17 anys i molt marge encara de millora, i per això entrena dia a dia. Tal com va assenyalar durant l’entrevista al Parlem-ne, habitualment una jornada de treball consta de dues o tres hores de físic, dues de tennis, a més d’una hora d’estiraments i recuperació. I més enllà de les sessions en si, la tennista treballa també aspectes com la nutrició, la dieta, la fisioteràpia o l’aspecte psicològic, on va destacar que “treballo sobretot per no tenir aspectes negatius i esborrar-los perquè després no m’afectin a la pista, ja que el tennis és molt complicat, i no només has de competir contra la rival que tens al davant, sinó contra tu mateixa, al final jugues contra dues persones”.

Pensant en el futur i en el marge de millora, la tennista va declarar que “ara treballo sobretot per ser més agressiva a la pista, i també alguns aspectes més tècnics i tàctics com baixar més les cames, o no moure el cos més del necessari, a més dels serveis o la volea”.

SACRIFICIS NECESSARIS

L’esport d’elit obliga també a renúncies i sacrificis per tal de poder portar la carrera esportiva, i en aquest sentit va explicar que “he hagut de renunciar a molt, mai he sortit de festa, per exemple, quedo molt poc amb amigues i he hagut de renunciar a passar-ho bé”, però va reconèixer a continuació que “aquesta vida l’he escollit jo perquè al final m’agrada, m’encanta viatjar i jugar a tennis”.

ITF W25

Vicky Jiménez espera rival a Portugal Vicky Jiménez Kasintseva disputa aquesta setmana el Torneig ITF W25 de Loulé (Portugal), on espera rival per a la segona ronda. La tennista va quedar exempta de la primera de les eliminatòries perquè és la jugadora amb millor rànquing i primera cap de sèrie del campionat. La seva rival a la segona ronda sortirà del duel que disputaran demà la local Ana Filipa Santos, número 878 del món, i la danesa Olga Helmi, que està classificada al lloc 386è del rànquing mundial.

Vicky Jiménez Kasintseva, a la dreta, al plató de Diari TV.

tracking