Suïssa, rival de la selecció al Preeuropeu

Israel, Romania, Kosovo i Bielorússia completen un grup que arrencarà el març de l’any vinent

Un instant del sorteig celebrat a Frankfurt.UEFA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Suïssa, Israel, Romania, Kosovo i Bielorússia seran els rivals del a selecció absoluta a la fase de classificació per a l’Eurocopa d’Alemanya 2024, segons el sorteig celebrat ahir a la capital teutona, Frankfurt. Tot i el bon paper a la Nations League, els tricolors estaven al sisè i últim bombo, fet que els garantia tenir un grup amb sis equips, però que evitava també poder-se enfrontar a Espanya, Croàcia, Holanda o Itàlia.

El conjunt helvètic va acabar sent el rival d’Andorra d’entre els conjunts del primer bombo, i es repetirà l’enfrontament de fa uns anys, quan tots dos conjunts van veure’s les cares a la fase de classificació pel Mundial de Rússia 2018. Del segon bombo, Andorra va quedar enquadrada amb Israel, rival al Preeuropeu del 2016, mentre que el contrincant del tercer bombo va ser Kosovo. Aquest serà precisament l’únic duel inèdit per Andorra, ja que totes dues seleccions no s’han enfrontat mai des que la federació kosovar va entrar a formar part de la UEFA com a membre de ple dret al 2016. Per últim, el rival del cinquè bombo va ser Bielorússia, amb qui la selecció s’ha enfrontat quatre vegades, l’última al Premundial del 2010, i a qui els tricolors van derrotar 2-0 en un amistós a l’Estadi Comunal al 2000 amb gols de Lucendo i Juli Sánchez.

Sobre el sorteig, el seleccionador Koldo Alvarez de Eulate va manifestar que “és un grup molt complicat, amb equips molt forts sobretot a casa”, i va afegir que “Suïssa va de guanyar Espanya, Israel i Kosovo han fet una bona Nations, Romania ha competit bé, i Bielorússia possiblement sigui el rival que més a prop tenim i amb el que haurem de competir en aquest grup”.

El Preeuropeu arrencarà el març i hi haurà dues jornades a l’aturada d’aquell mes, i també a les de juny, setembre, octubre i novembre. Avui es coneixerà el calendari.

REUNIÓ AMB CEFERIN

Els representants de totes les federacions que confornem la UEFA, Andorra inclosa, van reunir-se ahir amb el president de l’organisme, Aleksander Ceferin, abans del sorteig. El dirigient va informar-los sobre les propostes de futur per a les competicions de seleccions nacionals i les fases de classificació, ja que hi ha dos grups de treball de la UEFA analitzant possibles canvis. Durant aquesta reunió amb totes les associacions, el dirigent eslovè va confirmar també que es presentarà a la reelecció al congrés de la UEFA de l’any vinent.

tracking