L'FC Andorra confirma l'arribada de Petxarroman

El lateral dret jugarà cedit una temporada com a tricolor

Alex Petxarroman, en un partit amb l'Athletic Club.ATHLETIC CLUB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'FC Andorra ha confirmat l'arribada del lateral dret Alex Petxarroman, que jugarà cedit una temporada al conjunt tricolor. El jugador basc de 25 anys prové de l'Athletic Club, i pot jugar també com a pivot defensiu o com a lateral esquerre, posicions en les que ha jugat aquesta pretemporada a les ordres d'Ernesto Valverde. El futbolista havia jugat tota la seva carrera a la Reial Societat, va arribar a enfrontar-se a l'FC Andorra al play-off d'ascens a Segona Divisió del curs 2020-2021, i l'estiu passat va signar pel primer equip de l'Athletic Club.

La direcció esportiva de l'FCAndorrasegueix treballanten la configuració de la plantilla quan tot just queden cinc dies per al debut a la LligaSmartbankcontra el Reial Oviedo, ila últimaincorporació, tal com va avançar ahir ElChiringuitoi va poder confirmar el Diari, és el lateral dretAlexPetxar­roman,Petxa, cedit per l'AthleticClub.

Petxarroman va fer el salt l’estiu passat a l’Athletic Club després de tota la vida a l’etern rival, la Reial Societat, on va convertir-se en el capità de l’equip filial que va pujar a Segona Divisió. De fet, va ser titular i va disputar els 120 minuts en el partit que el filial dels bascos va jugar contra l’FC Andorra corresponent al play-off d’ascens a Segona Divisió al final de la temporada 2020-2021, ja amb Eder Sarabia a la banqueta tricolor. El curs passat va disputar un total de 19 partits amb l’Athletic Club (17 de Lliga Santander i 2 de Copa del Rei) amb dues titularitats. Una de les principals virtuts de Petxarroman és la polivalència, ja que pot jugar en diverses posicions, com el lateral esquerre o el pivot. De fet, aquest estiu ha disputat 255 minuts de pretemporada amb els biscaïns i ho ha fet jugant en tres posicions diferents.

Amb l'arribada de Petxarroman, Sarabia compta amb tres laterals drets a la plantilla, amb la presència de Dani Morer i Adrià Altimira, fet que seguiria alimentant les especulacions amb una possible sortida d’aquest últim, que comptaria amb diversos pretendents a la Primera RFEF.

D’altra banda, alguns mitjans bascos apunten que l’FC Andorra estaria interessat en una altra cessió procedent de l’Athletic Club, en aquest cas la de Nico Serrano, extrem esquerre de tot just 19 anys que no compta per a Ernesto Valverde de cara a la temporada vinent.

Paral·lelament al mercat de fitxatges, l’FC Andorra torna aquesta tarda als entrenaments després de dos dies de descans després del partit contra el Lleida Esportiu. L’equip d’Eder Sarabia entrenarà a l’Estadi Comunal per preparar l’estrena a la Lliga Smartbank, que arribarà dilluns que ve a les 17.30 hores a l’Estadi Carlos Tartiere d’Oviedo.

ELS ÀRBITRES PRESENTEN ELS CRITERIS PER AL NOU CURS

El responsable d’arbitratge de la federació espanyola, Luis Medina Cantalejo, va presentar ahir els criteris per al nou curs, que tindrà com a eixos principals intentar evitar els “penaltets” i les “mans grises”, així com intentar ampliar el temps efectiu de joc durant els partits, així que “podrem arribar als 15 minuts de temps afegit per partit”. Segons Cantalejo, un altre objectiu del col·lectiu arbitral de Primera i Segona Divisió serà el de “protegir els jugadors, perquè són el bé més preuat d’un equip”. A més d’estrenar categoria, l’FC Andorra estrenarà VAR enguany als partits, i també es preveu que els àrbitres de vídeo siguin en un 80% específics, i no àrbitres que xiulen partits sobre el camp.

tracking