L'equip de França femení prepararà el mundial a Andorra

El combinat ‘bleu’ femení vindrà a preparar el Mundial al país tot i no tenir dos camps

Entrenament de la selecció francesa femenina.FFR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La selecció francesa femenina de rugbi realitzarà finalment l’estada prevista al país per preparar el Mundial de Nova Zelanda tot i no tenir dos camps a la seva disposició, una de les condicions de la federació del país veí del nord per triar el Principat com a seu. La voluntat gal·la era tenir l’Estadi Nacional com a camp de rugbi, i utilitzar l’Estadi Comunal com a camp d’entrenament, tot i que les obres a la instal·lació governamental iniciades el 15 de juliol per adequar-lo al futbol professional impediran que pugui utilitzar-se i deixarà a la selecció francesa amb un únic camp. En un primer moment aquesta circumstància va provocar un cert neguit a la federació francesa i, de retruc, a l’andorrana, que és qui ha gestionat tota la logística de l’estada del combinat gal, però finalment els responsables de la selecció femenina de França van donar l’OK a treballar únicament a l’Estadi Comunal i que sigui utilitzat com a estadi de rugbi.

Des de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR), van voler agrair al comú d’Andorra la Vella l’adequació de l’Estadi Comunal, i també al Govern la seva col·laboració amb el trasllat d’alguns dels materials com els pals de rugbi, que operaris de l’executiu van traslladar des d’Ordino perquè siguin instal·lats al camp Comunal. Des de la directiva federativa van mostrar-se també “molt contents perquè s’hagi pogut solucionar tot”, i remarquen que “fa mesos que treballem de valent”.

L’estada de la selecció francesa femenina arrencarà el dia 14 d’agost i s’allargarà fins al 24, i l’expedició gal·la mourà gairebé una seixantena de persones. Els primers contactes van arrencar a París durant una trobada de Rugby Europe, i França va triar la proposta de la federació andorrana d’entre tres candidates més. A més de l’Estadi Comunal, està previst que el XV francès treballi també al gimnàs dels Serradells i utilitzi la piscina del Lycée Comte de Foix.

EL VPC OBRIRÀ LA LLIGA CATALANA CONTRA EL POBLENOU

El VPC masculí debutarà a la fase prèvia de la Divisió d’Honor Catalana el cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre a domicili contra el CN Poblenou B. El conjunt de Dani Raya va quedar enquadrat al grup C d’aquesta primera fase, i els seus rivals, a més dels barcelonins, seran el CRUC, el CR Spartans, el CER, l’FC Barcelona Blau i el CR Tarragona. En aquesta primera fase hi haurà enfrontaments tots contra tots a una única volta, i els quatre primers classificats de cadascun dels tres grups passaran a disputar la Divisió d’Honor Catalana. L’estrena a casa, a Prada de Moles, serà el cap de setmana següent contra el CR Spartans, mentre que aquesta fase prèvia acabarà el 19 o 20 de novembre, quan el conjunt de Dani Raya rebi el CRUC a Encamp.

tracking