L'extècnic de Joan Verdú no sap per què el van rellevar

Fred Beauviel, extècnic de Verdú, reconeix que encara no sap els motius de la decisió de rellevar-lo per Juan Lago

Joan Verdú i Fred Beauviel, al podi de campió de la Copa d'Europa.COMUNICAND/ CRÈDIT ANDORRÀ SUPPORTING

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els canvis en estructures esportives són el pa de cada dia i els relleus d’entrenadors en el món de l’esport, també. Ara bé, quan aquests arriben després d’assolir un èxit com la general de Copa d’Europa pot cridar més l’atenció. Durant la presentació de la nova estructura d’alpí, de cara a la propera temporada, es va conèixer el nomenament de l’espanyol Juan Lago com a nou entrenador de Joan Verdú en detriment de Fred Beauviel.

Moviments normals en equips esportius i relleu acceptat amb resignació per l’afectat, que serà el responsable de l’equip nacional masculí i del sub-18. El que grinyola a Beauviel és no saber encara els motius del canvi. “Entenc que es produeixin moviments en qualsevol equip i qualsevol federació i que entren dins la normalitat però, en el meu cas, no et puc donar un raonament del perquè del meu relleu, perquè no me l’han donat. Ells deuen saber el perquè [federació i Verdú], però jo no. Després de tres anys de relació professional, la federació va prendre la decisió de canviar d’entrenador i el mateix esquiador va explicar que “volíem seguir creixent i buscar nous objectius. No vull tirar, ni de bon tros, pedres sobre el Fred, hi tinc una relació genial, hem aconseguit grans coses, però hem arribat a aquest punt després de tres anys, que tant ell com jo vam decidir que potser sí que es necessitava més experiència en circuits de Copa del Món”. Un extrem que Beauviel nega: “No he tingut cap acord amb el Joan ni vaig decidir res amb ell. És més, jo em vaig assabentar que deixaria de ser el seu entrenador tres setmanes després de les finals de Copa d’Europa de Soldeu -a final d’abril- i de manera indirecta. Ho vaig saber d’aquella manera”. El tècnic, però, subratlla que “soc un professional de la federació, tinc ara altres funcions, i ho respecto. No hi ha més. Seguiré treballant amb il·lusió, al 200%, i satisfet de la feina que hem fet amb Verdú”. Beauviel afegeix que “no estic ni dolgut ni decebut, no és això, estem acostumats als canvis però, simplement, m’hauria agradat saber fins on podria haver arribat el Joan amb nosaltres i saber els motius reals del perquè del relleu”.

Sense retrets

En aquest sentit, l’exentrenador de Verdú afirma que “tinc més de 25 anys d’experiència i, evidentment, que m’hauria agradat continuar en el grup de Verdú i em trobo absolutament capacitat per fer-ho, però han pres aquesta decisió, i s’ha de respectar. Ara bé, insisteixo que encara espero que em donin els motius del perquè del canvi”. Beauviel, finalment, va exposar que “moltes vegades, els esportistes ne-cessiten fer canvis, encara que guanyin, i que quedi clar que la relació amb el Joan és fantàs-tica”.

tracking