L'Andorra projecta un complex esportiu a Auvinyà

L’FC Andorra negocia construir un complex esportiu a Auvinyà amb, en principi, un camp de gespa natural i dos més petits

L'espai on l'FC Andorra tindrà el seu nou complex esportiu serà a la zona d'Auvinyà, a Sant Julià.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Andorra es troba negociant l’adquisició d’uns terrenys a la zona d’Auvinyà per construir-hi un complex esportiu. Des de fa un cert temps, l’entitat tricolor i la propietat de l’espai, Ricard Fité, es troben en converses per mirar d’acordar la cessió dels terrenys i poder encetar els treballs per a la nova infraestructura. Les negociacions es troben ben encaminades però no hi ha encara absolutament res signat, ja que existeixen diferents aspectes que s’han de sol·lucionar.

El projecte inclou, en primer terme, la construcció d’un camp de gespa natural on l’FC Andorra treballarà diàriament i, en segon terme, dos camps de dimensions més petites. L’acord està verbalment a punt de tancar-se i, fins i tot, l’arquitecte encarregat de l’obra ja hauria presentat el projecte al comú de Sant Julià de Lòria. Tant bon punt s’arribi a l’acord total i es pugui signar s’iniciarien els treballs per construir la zona esportiva que el club tricolor començaria a ocupar de cara a la temporada 2023-2024.

Part dels terrenys que ocuparan l’esmentat complex esportiu estaven destinats a acollir una escola de guardaespatlles d’elit per a tot el món, un projecte que, finalment, ha quedat desestimat. A més, en aquesta zona a les afores de Sant Julià, a la Serra, a Aunvinyà, hi ha una antiga edificació ramadera, que es troba en transformació. Precisament l’usdefruit de l’estructura és un dels serrells que es troben pendents de negociació entre l’FC Andorra i la propietat, ja que el club tricolor voldria aprofitar l’edificació dins dels treballs de la nova ciutat esportiva. Mentre no es porti a terme la signatura ni comencin les obres, per aquesta temporada, en principi, l’Andorra ha trobat la solució per poder entrenar en gespa natural. Les converses també van en bona línia per tal que l’equip d’Eder Sarabia pugui exercitar-se a l’Estadi Comunal Joan Samarra i només trepitjar l’Estadi Nacional els dies de partit oficial.

Nova grada supletòria

Precisament, l’Estadi Nacional fa uns dies que ha posat el comptador a zero i els operaris treballen per tenir la instal·lació a punt per la visita del Granada el 4 de setembre, en la quarta jornada de lliga de Segona Divisió A. Ahir es va col·locar la sorra que ha de suportar la nova gespa híbrida i es segueix actuant per acondicionar el camp a les exigències de LaLiga. Així, el recinte pot presentar prop de 3.800 espectadors, ja que es col·locarà una grada supletòria d’uns 700 seients al gol del Club House. A més, properament es col·locaran noves torres per a les plataformes televisives.

L'EQUIP ARRIBA A TORRE MIRONA PER A LA SEGONA PART DE LA PRETEMPORADA

La plantilla i el cos tècnic de l’FC Andorra ja es troben a les instal·lacions de Torre Mirona (Girona) on treballaran durant tota aquesta setmana. Després del periple a San Pedro de Pinatar (Múrcia), l’equip d’Eder Sarabia farà la segona part de la pretemporada a terres gironines, i ja amb els dos darrers reforços, Jandro Orellana i Jacobo González, afegits al grup. De fet, tant l’extrem madrileny procedent del Sabadell com l’exmigcampista del Barça Atlètic ja es van exercitar amb la resta de companys en la primera sessió tricolor a Torre Mirona, ahir al vespre. Precisament, Sarabia va explicar abans de viatjar que Jandro “és un jugador amb una gran projecció i gran talent i que el conec molt bé perquè en la meva etapa al Barça pujava sovint a entrenar amb el primer equip”. L’equip tricolor jugarà demà a les 19.30 hores el tercer amistós de la pretemporada, contra el Girona FC, acabat de pujar a Primera Divisió, al Centre d’Entrenament La Vinya, a Caldes de Malavella. El quart assaig i segon en terres gironines arribarà divendres 29 a Torre Mirona contra l’Espanyol B, equip de la Segona RFEF.

tracking