Més d'un milió de la UEFA

L’organisme rector del futbol europeu destinarà 101 milions als clubs que juguen les prèvies dels seus tornejos

Duel de l'UE Santa Coloma a l'Estadi Nacional.F. GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La UEFA mantindrà els pagaments pels clubs que disputen les prèvies de les seves tres competicions (Champions League, Europa League i Conference League) i no arriben a les corresponents fases de grups i repartirà un total de 101,2 milions d’euros entre els clubs participants. Aquesta xifra correspon al tres per cent dels ingressos totals de les competicions europees (3,5 bilions d’euros), després s’hi han de restar també 3,8 milions de diners que la UEFA destina a pal·liar l’impacte de la Covid-19. Des de la temporada passada, el criteri de distribució és diferent, i tots els clubs reben 100.000 euros per cada ronda de prèvia europea que disputin (independentment de la competició), i l’import restant depèn de la ronda en què els clubs siguin eliminats. Amb el canvi de competicions i la creació de Conference League, tots els equips que disputen les prèvies acaben caient a aquesta última competició i aquí es marca quins ingressos obtenen els diferents clubs que no arriben a les fases de grups. Segons aquesta nova normativa, els clubs eliminats a la primera ronda de la Conference League s’asseguren 150.000 euros, els que perden a la segona ronda un total de 350.000 euros, els que cauen a la tercera ingressen 550.000 euros, mentre que els que queden fora al play-off obtenen 750.000 euros (a aquestes xifres s’hi han de sumar els 100.000 euros per cadascuna de les eliminatòries disputades).

Així doncs, dos dels clubs del país que han disputat enguany competicions europees ja saben quins seran els seus ingressos corresponent a la disputa de les prèvies, i després d’haver caigut a la primera de les eliminatòries, tant la Unió Esportiva Santa Coloma com l’Atlètic Club d’Escaldes ja saben que el premi que obtindran serà de 250.000 euros després d’haver estat eliminats pel Breidablik islandès i el Gzira United maltès, respectivament.

En el cas del campió de la Lliga Multisegur Assegurances, l’Inter Cub d’Escaldes, ja té assegurat un mínim de 550.000 euros després d’haver jugat la ronda preliminar de la Lliga de Campions, i disputar ara la segona prèvia de la Conference League contra el Cluj romanès. En el cas de no superar aquesta ronda s’enduria poc més de mig milió, mentre que si passa l’eliminatòria s’asseguraria 850.000 euros d’ingressos, una quantitat que podria pujar encara fins als 1.150.000 si passés endavant també a una hipotètica tercera eliminatòria.

A aquestes quantitats vinculades al rendiment esportiu durant les prèvies, s’hi ha d’afegir també els 260.000 euros que la UEFA atorga al campió de la Lliga Multisegur Assegurances si no arriba a la fase de grups. En el cas concret d’Andorra, però, aquesta quantitat es reparteix entre tots els clubs del país tant de Primera com de Segona Divisió des de fa ja més d’una dècada.

tracking