Copa del Món de rècord

La vuitena visita del circuit mundial a Vallnord-Pal Arinsal es tanca amb rècord de públic, amb més de 50.000 persones

La Copa del Món de BTT ha superat les expectatives.VALLNORD -PAL ARINSAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La vuitena edició de la Copa del Món de BTT de Vallnord-Pal Arinsal va superar totes les expectatives amb l’arribada de més de 50.000 persones (a falta de les dades definitives) durant els tres dies de competició, xifra que suposa un rècord de presència de públic. La cita arribava amb novetats amb la celebració de la cita del circuit mundial íntegrament a l’estació massanenca. Tot i la forta calor, l’afició no va fallar i va omplir el domini tot el cap de setmana.

Des de l’organització en van fer una valoració més que positiva. El director general de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Marticella, va manifestar que “només puc estar orgullós de l’equip, de la col·laboració dels cossos especials i del comú de la Massana”. Va afegir que “les últimes reunions que hem tingut amb la UCI ens han dit que hi ha hagut un nivell esportiu espectacular, i que ells en fan una valoració excel·lent”. A més, va afegir que “hem aconseguit tornar a fer una Copa del Món tres anys després, i volíem retrobar aquestes sensacions. A més, amb dos circuits diferents que han rebut una valoració excepcional, i això mostra la capacitat de reinventar-nos”. En la mateixa línia, la cònsol major de la Massana, Olga Molné, va assenyalar que “hem aconseguit rècord d’assistència, els corredors han destacat l’espectacularitat dels nous circuits i creiem que la Copa del Món ha estat una gran experiència per als milers de visitants que han vingut”. Finalment, la mandatària comunal va afirmar que “s’ha respirat un gran ambient a l’estació i també a la Massana, amb restaurants plens i hotels amb alta ocupació. Hem apostat per la bicicleta, i ho seguirem fent”.

La principal novetat d’enguany era la remodelació del circuit de cross-country i el nou circuit de descens a la zona de Fontanals, que va fer que la Copa del Món fos íntegrament a l’estació. A nivell esportiu, el director de cursa, Albert Balcells, va declarar que “les curses han estat súper intenses, i això ha estat gràcies a l’adaptació dels circuits nous, que era una incògnita”. Va agregar que “la UCI i Red Bull ens ha dit que han estat de les curses més intenses d’aquesta temporada, i era el que preteníem i buscàvem. Ha estat un cap de setmana increïble”.

Punts a millorar

Com sempre, en qualsevol gran esdeveniment hi ha aspectes a millorar, tal com va admetre Marticella, i un d’aquests van ser els accessos. “Dissabte vam tenir alguns moments de col·lapse”, va afirmar, i va agregar que “ens en vam sortir, però és millorable”. En aquest aspecte, el director general de Vallnord-Pal Arinsal també va assenyalar que “hem de millorar el pàdoc, tot i que aquest any ha augmentat el 34%, i la mobilitat entre les diferents àrees, però estic molt orgullós a nivell general i hem de mantenir el grau d’exigència”.

BRAIDOT I TERPSTRA GUANYEN EL 'CROSS-COUNTRY'

Luca Braidot i Anne Terpstra van guanyar l’última cursa del cap de setmana, el cross-country olímpic. L’italià va endur-se el triomf a la cursa masculina, davant de l’espanyol David Valero, que va igualar el seu millor resultat, i Nino Schurter, mentre que el resident Xavi Jové va haver d’abandonar després que li sortís primer, i trenqués després, la cadena. A la prova femenina, l’holandesa Anne Terpstra va superar l’austríaca Mona Mitterwallner gairebé d’un minut, i la suïssa Ramona Forchini d’1’34”. A la prova sub-23 masculina, Kilian Folguera va finalitzar en 58è lloc, a 7’46” del primer classificat.

La Copa del Món de BTT ha superat les expectatives.

La Copa del Món de BTT va acollir gairebé 50.000 espectadors al llarg del cap de setmana.

La Copa del Món de BTT va acollir gairebé 50.000 espectadors al llarg del cap de setmana.

tracking