Tret de sortida dels tricolors

L’FC Andorra enceta la pretemporada amb la primera sessió d’entrenaments

Tret de sortida dels tricolorsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Andorra va tornar ahir a la feina. Estava previst que l’equip tricolor fes només proves mèdiques i físiques, però finalment va exercitar-se sobre la gespa artificial del camp de la Federació Andorrana de Futbol a la Massana. Precisament aquest serà l’escenari de les primeres sessions de pretemporada fins que l’equip marxi dimarts a San Pedro del Pinatar (Múrcia) per fer la primera de les dues estades programades per a l’estiu (la segona serà a Girona). La intenció del club és que després d’aquestes dues concentracions l’equip pugui entrenar ja a l’Estadi Comunal durant el mes d’agost.

L’Andorra afronta el repte amb il·lusió, però conscient de la dificultat del que trobarà enguany, i el tècnic, Eder Sarabia, va manifestar ahir abans del primer entrenament que “tenim un repte molt bonic al davant, és un salt molt important i hem recuperat totes les coses maques que vam viure l’any passat perquè volem que sigui la base d’aquest any”. A més, va afegir que “hi ha molts canvis en tots els sentits, sobretot pel que fa a infraestructures, el club s’està posant a l’altura de l’equip, i tenim molta il·lusió i moltes ganes”. L’entrenador basc també va parlar dels objectius de cara a aquest nou curs, i va assenyalar que “jo no em se posar objectius, l’any passat tampoc ens els vam posar clarament”, i va agregar que “consolidar-nos a Segona Divisió pot ser-ne un, però no sé preparar un equip per salvar-me ni per empatar. Intentarem ser valents i anar a guanyar a tots els camps”.

PENDENTS DEL MERCAT

L’inici de la pretemporada tricolor va comptar amb la majoria dels futbolistes que militaven l’any passat a la plantilla amb l’excepció de Manu Nieto, que va tornar al Cadis després de complir la cessió. Sí que va ser-hi, en canvi, Raúl Lizoain, primer fitxatge tricolor, i Berto Rosas, el jove futbolista que estava cedit a l’At­lètic Montsó i que, de moment, farà la pretemporada amb l’equip, a més d’alguns futbolistes juvenils que realitzaran la pretemporada. Sobre els reforços, Eder Sarabia va destacar que la intenció és que hi hagi fitxatges a totes les línies i tenir una plantilla de 25 futbolistes, i va afirmar que “tenim clar tot el que volem, i la idea és mantenir el bloc i la base principal de l’any passat”.

DIEGO PAMPÍN, FITXAT, I DANI MORER REPETEIX CESSIÓ

L’FC Andorra va tancar ahir el segon fitxatge de la temporada, el lateral esquerre Diego Pampín. Nascut fa 22 anys a Oleiros (la Corunya), va arribar de ben petit al Celta de Vigo, on va fer tota la seva formació i va jugar els cinc últims anys al seu filial. Pampín arriba lliure a l’entitat tricolor després d’haver finalitzat el seu contracte amb el conjunt de Vigo, i signa com a jugador de l’FC Andorra per a les properes dues temporades. Es tracta d’un lateral reconvertit, que va fer tota la seva etapa de formació com a extrem, i que va passar a la defensa després de la categoria juvenil. Internacional sub 17 i sub 19 amb la selecció espa­nyola, va arribar a fer una pretemporada amb el primer equip del Celta a les ordres d’Unzué quan tenia 17 anys, però no va arribar a jugar i va passar posteriorment al filial. És un jugador que destaca per la seva vocació ofensiva i amb bon tracte de pilota, i que també té bones qualitats defen­sives. D’altra banda, el club va confirmar ahir que Dani Morer jugarà una temporada més com a cedit a l’entitat tricolor. El lateral dret va ser un fix per a Sarabia el curs passat i enguany repetirà a la plantilla de l’FC Andorra cedit pel Famalicao.

Primer entrenament de l'FC Andorra a la Massana.

tracking