L'inici de les obres a l'Estadi Nacional està en l'aire

La negativa del Gzira, rival de l’Atlètic, a dur el duel de Conference al Comunal dificulta que els treballs arrenquin demà

Entrenament de la UE Santa Coloma a l'Estadi Nacional.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’inici de les obres d’adequació de l’Estadi Nacional perquè l’FC Andorra hi pugui disputar els duels de la Lliga Smartbank, previst per demà, està ara mateix a l’aire. La voluntat de l’entitat tricolor segueix sent que les màquines entrin demà mateix a la instal·lació, i per això va encetar dilluns el tractament de xoc a la gespa de l’Estadi Comunal amb l’objectiu que estigués llesta per al duel de tornada de dijous vinent de Conference League entre Atlètic Escaldes i Gzira. I precisament d’aquí ve l’última peça del trencaclosques que deixa ara mateix en incògnita la data perquè arrenquin les obres, ja que, segons ha pogut saber el Diari, l’equip maltès, que ja va presentar una queixa formal a la UEFA la setmana passada, està totalment en contra de canviar l’escenari del partit i fer que passi a disputar-se a l’Estadi Comunal i no a l’Estadi Nacional, tal com estava previst des d’un primer moment quan es van conèixer les dates de tots els duels.

Segons el reglament de la UEFA, perquè es pugui canviar la seu d’un partit de les seves competicions cal el vistiplau de l’equip visitant (exceptuant casos de força major), i segons les fons consultades pel Diari al tancament d’aquesta edició el Gzira no estava d’acord a donar suport a aquesta variació i vol mantenir l’Estadi Nacional com a camp, fet que complica la situació. De fet, posant-se en una hipòtesi extrema, l’equip maltès podria fins i tot arribar a recórrer el partit si s’acabés canviant d’escenari, fet que comportaria que s’entrés en un nou escenari i que podria fer que fins i tot l’eliminatòria es decidís als despatxos i no al camp després de l’1 a 1 entre Gzira i Atlètic Escaldes al duel d’anada celebrat dimarts.

GOVERN DONA L’OK A LES OBRES

El Govern va donar el vistiplau a l’FC Andorra perquè iniciés les obres tot i que encara no s’hagi signat el conveni entre les dues parts. En tractar-se d’una instal·lació de titularitat pública, l’executiu ha de donar l’OK per escrit a totes les reformes que s’hi facin, però tenint en compte que els treballs s’han d’enllestir com abans millor, el Govern ha permès que arrenquin les obres en espera de signar l’acord entre les dues parts. Des de l’executiu, però, no van posar cap data concreta, sinó que van autoritzar l’inici dels treballs un cop l’estadi estigui disponible, així que sembla difícil que pugui ser demà.

Entre els treballs que s’han de fer hi ha el canvi de gespa artificial per una superfície natural, pujar les torres d’il·luminació per a les retransmissions televisives, instal·lar una grada supletòria o infraestructures per als mitjans de comunicació, com ara cabines de premsa. El cost dels treballs no ha transcendit.

LA UE SANTA COLOMA REP EL BREIDABLIK A L'ESTADI NACIONAL

La UE Santa Coloma rep aquesta tarda (17.00 hores) el Breidablik a l’Estadi Nacional a l’anada de la primera eliminatòria prèvia de la UEFA Conference League. Els groc-i-negres, que tornen a disputar competició europea després d’uns anys d’absència, són conscients de la dificultat del rival que tindran al davant, ja que els islandesos es troben en plena competició i actualment lideren la lliga del país illenc. De cara al duel contra el Breidablik, el tècnic colomenc, Juan Velasco, va manifestar que “veig el grup bé i confiat, tot i que sabem que ens enfrontem a un rival que està en plena competició i amb molt bones sensacions”, i va afegir que “tenen una mentalitat molt ofensiva i arriben a l’àrea amb molts efectius”. L’entrenador va destacar que “plantejo el duel una mica en funció del que percebo del grup, i sempre hem transmès que som un interrogant per al rival, així que volem donar la sorpresa i la idea és ser valents, estar junts i recuperar per finalitzar ràpid”.

tracking