Armènia fa fora Andorra de la final de l'Europeu (93-66)

La selecció és descosida per Armènia amb Tatevosyan, 35 punts, com un malson irrefrenable

El pivot tricolor Toi Gabriel, en una acció amb Arkadiy Mkrtychyan, ahir a Malta.FIBA.COM

La selecció andorrana va quedar fora de la final del Campionat d’Europa de Petits Països després de perdre amb contundència davant Armènia per 93-66. Novament, dos jugadors de l’equip rival van ser els que van marcar, realment, la diferència a la pista. Un d’ells, Chris Jones, nou jugador del València Basket -que va fer 24 punts, amb 4 triples i 6 rebots-, era un enemic esperat per la seva qualitat, però la irrupció d’Albert Tatevosyan va descosir els tricolors. L’ala armeni, que milita al BC Vahakni City de la lliga del seu país, va signar una actuació espectacular i va fer molt de mal a l’equip andorrà, signant 35 punts, 10 triples de 16 intents i 30 de valoració. Un malson. La clau per al desenllaç del partit es va detectar quan faltava poc més d’un minut per al final del primer quart, quan Andorra guanyava 18-19 i semblava poder arribar a la primera aturada amb garanties. En aquest minut, parcial de 6-0 i un 24-19 al final del primer quart que, amb un 11-0 de sortida al segon, va ensorrar les opcions dels tricolors, que es van veure 15 punts per sota (34-19) en un sospir. A més, el parcial en contra es va ampliar arribant a un feridor 21-0 que va convertir l’esmentat 18-19 a favor d’Andorra en un 39-19 a 5’34” per al descans. La situació, el fet de concedir massa facilitats en defensa i estar gairebé sis minuts sense anotar feia als tricolors demanar a crits el camí dels vestidors (52-34). A la represa, la selecció va intentar netejar el cap i començar un partit nou, però va resultar impossible. Tatevosyan i Chris Jones es movien a les mil meravelles i cada acció empetitia els tricolors, que només trobaven sostenidor en Guille Colom, amb 18 punts, i Toi Gabriel, amb 16. La selecció disputa avui (16.15h), davant Azerbaidjan, el partit per a la medalla de bronze.

LA SELECCIÓ FEMENINA, CONTRA XIPRE A L'EUROPEU

La selecció femenina s’enfronta a les 17.30h a Xipre, ja medalla d’or i campiones, en el darrer partit del Campionat d’Europa de Petits Països per les noies de Jaume Tomàs. Les andorranes han encaixat tres derrotes en els tres partits que han jugat, però han anat fent petites passes de cara a la seva millora. El partit d’avui davant les amfitriones serà l’últim de les tricolors en el torneig. Una de les notes positives és Clàudia Guri, líder de la selecció i també de l’apartat de rebots de la competició, amb 10 de mitjana de capturats.