La FAF atura el nou estadi

Les ofertes presentades per les empreses aspirants a fer les obres superen amb escreix el pressupost

Assemblea de la FAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) s’ha vist obligada a aturar la projecció del nou Estadi Nacional que estava previst construir als terrenys on estava ubicat l’antic Càmping Internacional, a Encamp. Les ofertes rebudes per l’ens de les empreses que aspiraven a fer-se càrrec dels treballs superen, amb escreix, el pressupost marcat en un inici, ja que s’havia fixat un màxim de 7,5-8 milions d’euros, i ara arriba gairebé als 13 milions. Així ho va reconèixer ahir el president de la FAF, Fèlix Álvarez, que va afegir que l’obra evidentment es vol tirar endavant però que queda ajornada sine die. “Voldríem fer el projecte i ara hem de veure de quina manera l’executem, si en més fases o amb una idea més modesta. Ho estem estudiant.”

El màxim mandatari va afegir que “si ho podem fer amb el pressupost que tenim ara ho farem i si veiem que se’ns escapa no es tirarà endavant. Ha estat una sorpresa per a nosaltres i hi ha hagut un increment i inflació de preus important i el que no farem és tornar-nos bojos”. El que sí que va subratllar Álvarez és que tot i que de moment la construcció queda aturada per motius econòmics, la idea de la federació és poder començar les obres aquest mateix any.

L’encaix del nacional

Fèlix Álvarez també es va referir a la problemàtica de l’encaix de l’Estadi Nacional, les obres de l’FC Andorra i els partits de la Conference League previstos per a aquest mes de juliol. El president de la FAF només preveu que UE Santa Coloma, Atlètic Escaldes i, en menor grau, l’Inter Escaldes juguin els enfrontaments europeus a l’Estadi Nacional. “Com a gestors i amb el conveni signat amb Govern hem sol·licitat les dates perquè els tres equips juguin a l’Estadi Nacional i ningú ens ha dit que no podem disposar del camp”, va explicar. Álvarez va lamentar que, arribats a aquest punt, “veiem que ningú ha mogut fitxa per si s’havia de fer servir el Comunal i els equips rivals necessiten la seva logística, agafar vols, hotel, i això demana el seu temps”.

De fet, en aquest sentit, aquesta indeterminació ha esquitxat ja la UEFA. El Gzira de Malta, rival de l’Atlètic Escaldes el dia 14 de juliol, ha presentat una queixa formal a l’ens europeu en no conèixer encara en quin estadi es disputarà el partit. Álvarez va explicar que no entenia la decisió del quadre maltès perquè “el dia, hora i lloc per jugar aquest partit està sol·licitat i és l’Estadi Nacional, el dia 14. El president de la FAF, en canvi, veu més factible que el partit de l’Inter Escaldes, el dia 28 i ja de segona ronda de la Conference, sí que es pugui jugar al Comunal.

APROVAT EL PRESSUPOST DE 6,6 MILIONS

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) va celebrar l’assemblea extraordinària, en què es va donar llum verd a un pressupost de 6,6 milions i un superàvit de 181.000 euros. L’exercici econòmic per a aquest any suposa una reducció del 14% respecte al de l’any 2021, un pressupost que segons el president, Fèlix Álvarez, “està marcat per com evolucionen les subvencions de la UEFA i la FIFA”. Una de les grans novetats de l’assemblea, quant a aspectes que es van sotmetre a votació, va ser l’ampliació a dos equips més de la Lliga Multisegur Assegurances. Així, a partir de la temporada 2023-2024 la màxima categoria del futbol nacional tindrà 10 equips i la vinent, la 2022-2023, hi haurà un únic descens i tres ascensos des de la Lliga Unida. A banda, també es va aprovar que el campionat es jugui a quatre voltes, sense play-off, i es realitzarà un sorteig per a cadascuna de les quatre voltes per determinar el calendari dels enfrontaments, un calendari que s’ha de modificar amb motiu del Mundial de Qatar. A partir de la temporada 2024-2025, segons es va aprovar a l’assemblea, el format d’ascensos i descensos tornarà a ser com l’actual. És a dir, baixarà l’últim classificat de manera directa i pujarà el primera de la Lliga Unida, mentre que hi tornarà a haver promoció entre el penúltim classificat de la Lliga Multisegur i el subcampió de la Lliga Unida. La FAF, finalment, va anunciar que el sorteig de la Lliga Multisegur i la Unida de la propera temporada es realitzaran dilluns vinent.

El vicepresident, Alfonso Martín, el president, Fèlix Álvarez, i el secretari general de la FAF, David Rodrigo.

tracking