POLIESPORTIU

Gairebé 2.000 corredors a la Trail 100 Andorra

Ordino tanca la segona edició de la Trail 100 Andorra by UTMB amb gairebé 2.000 corredors

Moments previs a la sortida d'una de les curses a la plaça Major d'OrdinoCARLES ITURBE / IRONMAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona edició de la Trail 100 Andorrra by UTMB, inclosa a l’Andorra Multisport Festival, va posar ahir el punt i final, amb les curses de 21 i de 7,5 quilòmetres, a tres dies de competició que han tornat a situar Ordino com a capital de les curses de muntanya, amb gairebé 2.000 corredors en les quatre carreres que s’han celebrat. A més de l’èxit organitzatiu, l’última jornada va ser també rodona a nivell esportiu, amb tres victòries dels corredors del país en quatre curses disputades, i és que només es va escapar la prova de 7,5 quilòmetres en categoria femenina.

Des del comú ordinenc van fer-ne una valoració positiva i el conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta, va manifestar que “tot ha anat molt bé, hi ha hagut molt de públic i una bona participació, i la valoració que en fem des del comú és fantàstica”, i va afegir que “a més, amb el guanyador de la cursa llarga la prova podrà tenir també molt ressò internacional i la gent de fora podrà veure que Ordino té un potencial brutal”. Per últim, i pensant en el futur, Serracanta va destacar que “hi ha encara marge de millora per seguir creixent, i el que hem de fer és seguir amb bon peu i consolidant-nos. Hi ha coses a millorar, com sempre, i ja estem treballant perquè l’any que ve poguem tenir-ne més i millor”.

Triomfs de Soldevila i Fenés

Els corredors de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Adrià Soldevila i Ariadna Fenés, van ser els dominaadors de la prova de 21 quilòmetres i 1.750 metres de desnivell amb sortida i final a la plaça Major d’Ordino. A la cursa masculina, Soldevila va completar el recorregut en 2h 24’23”, superant en 1’45” el català Genís Porqueras i en més de set minuts i mig al també corredor de la Federació, Carlos Fernandez. Pel que fa a la prova femenina, Ariadna Fenés va fer una marca de 2h 48’33”, amb 22 minuts de marge respecte a la sèrbia Sladjana Zagorac, i amb més de 31 minuts respecte a la tercera classificada, que va ser l’argentina Maria Soledad Sánchez.

D’altra banda, pel que fa a la cursa de 7,5 quilòmetres, el triomf masculí va ser per a l’andorrà Marc Casanovas (46’38”) per davant del català Francesc Romeu Asunción (49’41”) i del també tricolor Xavier Celades (50’03”), mentre que el podi femení va ser íntegrament espanyol amb la victòria de Raquel Nieto (59’52”), que va superar Mayte Salvador (1 h 00’39”) i també Aitana Ferrando (1 h 06’41”).

CABANAS I BASSOLS S'IMPOSEN A LA GENERAL DE L'ANDORRA 21 PORTS

Òscar Cabanas i Berta Bassols van poder mantenir el lideratge i van endur-se la classificació general de l’Andorra 21 Ports després de tres jornades de competició. A l’última etapa celebrada ahir, els corredors van haver de completar un total de 106 quilòmetres, amb les dures pujades al Coll d’Ordino, el Coll de la Peguera, i la traca final al Coll de la Gallina. A la categoria masculina, Cabanas va endur-se el duel fraticida amb Sergi Casabella i va quedar-se a tocar del doblet amb victòria a la tercera etapa i a la classificació general. Pel que fa a la jornada d’ahir, el triomf va ser finalment per al gal Julien Papuga, amb un temps de 3h 37’16”, i segon va ser Cabanas, que va superar en 1’33” Casabella, el seu màxim rival per a la victòria final. Pel que fa a la general, Cabanas va completar l’Andorra 21 Ports en 9h 02’17, i va superar en 1’37” el segon classificat. El podi de la general el va tancar Tomi Misser, que va entrar a a 15’37” de la victòria. A la cursa femenina, Berta Bassols sí que va poder fer el doblet de victòria d’etapa i general després d’imposar-se a Marit Faucogney i Irena Mazin al tercer parcial. Precisament aquest va ser el mateix ordre de la classificació general amb Bassols superant per 12 segons Faucogney i en una hora a Mazin. La millor andorrana va ser Magalí Salomón, que va acabar en quart lloc. A la competició per equips, els vencedors van ser el BikePolPro (masculí), RACC Mobility Club (femení) i el Pizza Team 2.0 (mixte).

tracking