poliesportiu

Miller regna a Ordino

El corredor nord-americà s’endú l’ultra de la Trail 100 Andorra by UTMB després d’un frec a frec amb el noruec Sebastian Krogvig

La sortida de la prova a Ordino, amb Miller a la dreta, ahir.IRONMAN

El nord-americà Zach Miller i l’alemanya Ildiko Wermescher van proclamar-se vencedors de la cursa estrella de la Trail 100 Andorra by UTMB pertanyent a l’Andorra Multisport Festival, la prova ultra amb 105 quilòmetres de distància i 6.900 metres de desnivell. La prova va arrencar divendres a les 19.00 hores des d’una plaça Major d’Ordino plena i amb un gran ambient, amb 400 corredors disposats a enfilar la cursa estrella i la més dura d’aquesta edició de l’esdeveniment organitzat per Ironman i el Govern.

Després de més de mig dia corrent i amb un gran frec a frec, el corredor dels Estats Units, Zach Miller, va ser el primer a creuar la línia d’arribada situada també a la plaça Major d’Ordino. Miller va fer gairebé tota la cursa amb Sebastian Krogvig, però al tram final del recorregut, entre els Plans i Sorteny, va poder trencar la cursa per acabar arribant en solitari a la meta i endur-se la victòria. Krogvig va entrar a 16 minuts del triomf, mentre que el podi va tancar-lo el romanès Ionel Manole, a més de mitja hora de la victòria. El primer corredor del país va ser Jamil Azzouz, 32è, a sis hores i mitja del primer classificat.

A la cursa femenina, va haver-hi força alternances al capdavant entre M. Silvina Pérez, Ildiko Wermescher i Basilia Förster. De fet, les dues primeres van anar pràcticament juntes en tot moment, alternant-se en els passos pels diferents punts de control del recorregut, tot i que al tram final de la cursa, just després de passar per Grau Roig, l’alemanya Wermescher va fer-se amb el lideratge de la cursa i ja no el va deixar escapar fins a entrar a la línia de meta amb un temps final de 19 h 18’11. 25 minuts després va arribar l’argentina M. Silvina Pérez, i una hora després va fer-ho la italiana Basilia Förster.

Ahir va celebrar-se també la cursa de 50 quilòmetres amb 3.600 metres de desnivell i una participació de prop de 300 corredors, que va coronar com a vencedors als espanyols Ricard Cherta i Àngels Llobera. A la prova masculina, Cherta va superar en tres minuts el resident Martí Lázaro, i en quatre el gal Paul Mathou. A la cursa femenina, Llobera va dominar amb autoritat, arribant més de mitja hora abans que Jelena Malyseva, i una hora abans que Maite López.

Dues curses per acabar

La Trail 100 Andorra by UTMB posarà avui el punt i final a Ordino amb la disputa de les dues últimes curses. A partir de les 9.30 hores arrencarà la carrera de 21 quilòmetres i 1.750 metres de desnivell, i mitja hora després serà el torn de l’inici de la prova familiar de 7,5 quilòmetres i els passos per Somàs, la Creu del Noral i el Bosc Viu abans que finalitzi el recorregut a la plaça Major d’Ordino, igual que les altres curses.

CLASSIFICACIÓ

ULTRA 105 KM HOMES

1. Zach Miller (Estats Units) 14 h 20’25”

2. Sebastian Krogvig (Noruega) 14 h 36’43”

3. Ionel Manole (Romania) 15 h 07’56”

ULTRA 105 KM DONES

1. Ildiko Wermescher (Alemanya) 19 h 18’11”

1. Àngels Llobera (Espanya) 7 h 10’37”

2. Jelena Malyseva (Lituània) 7 h 43’49”

3. Maite L. López (Argentina) 8 h 08’06”

L'ANDORRA 21 PORTS SERÀ L'HAUTE ROUTE PYRENÉES DES DE LA PROPERA EDICIÓ

La prova ciclista de l’Andorra Multisport Festival, l’Andorra 21 Ports, canviarà de format de cara a la propera edició i s’integrarà dintre de l’Haute Route, donant pas a l’Haute Route Pyrenées. Aquesta empresa consta de diverses proves en emplaçaments mítics del ciclisme com els Alps o els Dolomites, i en el cas d’Andorra tindrà cinc dies de competició. Segons va explicar el director regional d’Ironman al sud d’Europa, Agustí Pérez, Andorra serà la seu de tots els actes previs a l’inici de la cursa, tindrà una etapa amb sortida i arribada al país, i serà la sortida de la segona jornada de competició. Sobre aquests canvis, Pérez va manifestar que “la 21 Ports funciona bé, però creiem que necessitava un impuls més, i creiem que amb aquest circuit podrem portar uns 500 corredors”. Pel que fa a l’Andorra 21 Ports, Òscar Cabanas i Berta Bassols es mantenen com a líders de la classificació general després de la segona etapa de competició. Avui es posarà el punt i final a la cursa amb la tercera etapa, que inclou les pujades al Coll d’Ordino, la Peguera i el Coll de la Gallina.

Sebastian Krogvic, Zach Miller i Ionel Manole, a la plaça Major d'Ordino.