poliesportiu

Cabanas i Bassols, líders de la 21 Ports

La cursa de ciclisme en ruta compta amb uns 150 inscrits i tindrà un total de tres etapes

Astrié, Gallardo i Pérez, a la sortida de l'Andorra 21 Ports.CARLES ITURBE / IRONMAN

Òscar Cabanas i Berta Bassols són els primers líders de l’Andorra 21 Ports, la cursa de ciclisme en ruta que va obrir ahir al matí la segona edició de l’Andorra Multisport Festival. La prova compta amb uns 150 corredors i tindrà tres etapes, i va ser inaugurada pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, pel cònsol menor d’Andorra la Vella, David Astrié, i pel director regional d’Ironman al sud d’Europa, Agustí Pérez.

A la primera etapa de la competició, els ciclistes havien de recórrer 88 quilòmetres amb les pujades al port d’Envalira, els Cortals d’Encamp i l’alt de la Comella, i a la cursa masculina la igualtat va ser màxima amb tres corredors entrant gairebé a la vegada. A més del ciclista andorrà, van completar el podi de la primera jornada Tomi Misser i el també corredor del Principat Sergi Casabella. Cabanas va completar el recorregut en 2 h 21’17”, i té un i quatre segons de marge, respectivament, sobre els seus perseguidors. A la cursa femenina, la catalana Berta Bassols va ser la clara dominador, amb un crono de 2 h 53’31”, i gairebé sis minuts de marge respecte a la segona classificada, la francesa Marit Faucogney. El podi de la primera etapa va tancar-lo la israeliana Limor Hagani a 15’35”, mentre que la primera corredora andorrana va ser Magalí Salomon, a 22’06” de Bassols. Per últim, a la classificació per equips, els vencedors masculins van ser el BikePolPro de Luis Valle i Diego Gallego, en dones va vèncer el RACC Mobility Club, amb Maria Salvó i Sandra Monteverde, i en mixt el Pizza Team 2.0 amb Marit Faucogney i Albert Saludes.

Avui es farà la segona etapa amb 106 quilòmetres.

LA CURSA ULTRA OBRE LA TRAIL 100 ANDORRA BY UTMB

A més de l’Andorra 21 Ports, ahir també va arrencar la Trail 100 Andorra by UTMB de curses de munta­nya, i l’estrena va ser per la porta gran amb la sortida de la cursa de 105 quilòmetres. La plaça Major d’Ordino va ser el punt d’on van sortir a les 19.00 hores els corredors que hauran d’afrontar un recorregut amb 6.900 metres de desnivell, i que passarà per punts com el Comapedrosa, Grau Roig i el llac de Pessons, la vall d’Incles o la vall del Madriu-Perafita-Claror. L’arribada del primer participant masculí està prevista pels volts de les 10.00 hores i la de la primera corredora, a les 12.30 hores. La segona edició de la Trail 100 Andorra by UTMB compta amb 1.800 inscrits (un miler més que a la primera) i a més de l’ultra hi haurà una cursa de 50 quilòmetres que arrenca avui, i les proves de 21 i de 7,5 quilòmetres, que es faran demà.