Instal·lacions

El VPC accepta traslladar-se a Prada de Moles dos anys

La Federació remarca que espera poder "continuar desenvolupant el rugbi nacional i els partits internacionals" a l'Estadi Nacional

Els representants del rugbi, amb Gerard Giménez del VPC i Jean MarcFlaux, de la FAR, ahir a Govern.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Rugbi (FAR) i el VPC han anunciat aquest matí que accepten deixar de jugar a l'Estadi Nacional de manera parcial i "el VPC està disposat a desplaçar-se durant dues temporades a les instal·lacions de Prada de Moles que el comú d'Encamp ens facilita". El comunicat fet públic per les dues entitats precisa que la FAR té la intenció de "poder continuar desenvolupant el rugbi nacional i els seus partits internacionals, en totes les seves categories, a l'Estadi Nacional, adaptant-se a les noves condicions".

Els presidents de les dues entitats, Jean-Marc Flaux i Gerard Giménez, afirmen que per acceptar els canvis han tingut en compte el conveni d'ús de l'Estadi Nacional vigent amb el Govern "i l'èxit merescut de l'FC Andorra i per bé de l'esport i per ajudar al seu desenvolupament". I assenyalen que aquests acords de trasllat s'han de consolidar entre el VPC, la FAR i el Govern i d'una altra banda amb el comú d'Encamp "i necessitarem també la col·laboració del comú d'Andorra la Vella, que en tot moment han demostrat la seva voluntat d'acollir el rugbi i ajudar al desenvolupament d'aquest esport".

Inviable compartir gespa

La instal·lació de gespa natural a l’Estadi Nacional farà inviable que l’FC Andorra i el rugbi comparteixin l’espai perquè es malmetria la instal·lació. És per això que el rugbi ha buscat una alternativa i ha negociant amb el comú d’Encamp per traslladar-se a jugar a Prada de Moles.

Ahir a la nit les dues branques que formen el rugbi Andorra -VPC, FAR- es van reunir per acabar de perfilar la seva posició oficial i que han fet públiques aquest matí en un comunicat. El Govern, per part seva, sempre ha mostrat una posició neutral i ha instat les dues parts poder trobar el millor encaix possible. La voluntat és arribar a una solució però sempre han defensat que han de ser els clubs i federacions els que s’han de posar d'acord.

Emmarcada en la ronda de trobades bilaterals amb les federacions i clubs històrics del país, el cap de Govern, Xavier Espot; la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, van reunir-se ahir amb els representants del rugbi del país. Una trobada marcada en vermell pels membres de l’esport de l’oval, amb Gerard Giménez, president del VPC, Jean Marc Flaux, president de la FAR i David Ferré, tresorer, com a representants principals, i que hauria de servir per treure aigua clara en la problemàtica del rugbi, l’Estadi Nacional i l’FC Andorra.

Els representants del rugbi van entrar a l’edifici administratiu al voltant de les sis de la tarda per començar una reunió, que es va estendre fins passades les 19.30 i en què no van transcendir les conclusions. El rugbi, unit en un sol actor per negociar, va mostrar el seu neguit al voltant del futur que té a l’Estadi Nacional amb l’arribada de l’FC Andorra de Piqué a la Segona Divisió A. Ni els representants de l’oval ni l’Executiu van voler realitzar declaracions al final de la trobada però les dues postures oficials semblen clares.

tracking