Motociclisme

Toni Bou es rescabala a Sant Julià

El resident s’imposa a Raga en la segona jornada i suma la seva victòria número 200

El resident Toni Bou va assolir la victòria número 200 de la seva carrera, ahir a la prova de Sant Julià de Lòria.Ivan Álvarez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Toni Bou es va redimir el dia després de la millor forma en què ho sap fer. El pilot resident de Montesa, i 30 vegades campió del món, es va imposar amb brillantor a la segona cita de la Copa del Món de Trial GP de Sant Julià de Lòria. Després de quedar-se al llindar en la jornada de dissabte i claudicar davant la regularitat d’Adam Raga, Bou va donar un cop a la taula, es va mostrar més sòlid a les temudes zones del riu i va lligar un triomf cabdal per continuar en possessió del lideratge de la general.

A més, la d’ahir, penalitzant 18 peus, va ser la victòria número 200 en la carrera del pilot resident. “Guanyar a Andorra sempre és molt especial i un segon i un primer lloc són dos resultats molt bons. Conquerir la victòria 200, a més aquí a casa, ho fa encara més especial”, va explicar Bou. El pilot resident es va mostrar “molt content de com ha anat el dia” i va considerar el triomf “molt important de cara al campionat”. Per part seva, Adam Raga també va valorar molt positivament el segon lloc, després d’imposar-se en la jornada de dissabte. “Estic molt content i és un resultat fantàstic. Avui [per ahir] ha estat una mica més complicat a nivell de pressió perquè es feien menys punts però he pilotat bé i ho hem sabut gestionar”, va destacar el pilot d’Ulldecona. El podi el va tancar, novament, Jeroni Fajardo, amb 30 punts. En la categoria de Trial GP Women també es van intercanviar les victòries. Si dissabte Berta Abellán va donar la sorpresa davant la intractable Emma Bristow, ahir la britànica de Sherco es va mostrar molt segura, amb un pilotatge molt fiable i sense fer gaires errades. L’anglesa es va imposar amb 12 punts, pels 27 d’Abellán i els 34 de la francesa Naomi Monnier, que va repetir podi.

Pel que fa a la categoria de Trial2, l’italià Lorenzo Gandola va aconseguir pujar al lloc més alt del podi amb només dos peus de penalització, per davant de Sondre Haga, amb 4 punts –el noruec ha aconseguit repetir en els quatre podis del que portem de campionat– i d’Arnau Farré, tercer amb 7 peus. En Trial2 també hi va haver la presència de l’única moto elèctrica de la competició, pilotada pel francès Gael Chatagno, que es va situar, una altra vegada, en el top 10 de la categoria, en concret en el vuitè lloc de la prova disputada ahir.

Representació andorrana

En aquesta categoria, Trial2, els dos representants andorrans no van tenir gaire sort i van acabar lluny del top 15. Jordi Lestang va signar la 20a posició, mentre que Gaudí Vall va ser 32è. Ara bé, els dos pilots es van mantenir en la zona mitjana baixa de la classificació durant els dos dies de competició “en acord amb el seu nivell actual”, segons va apuntar la federació. La presidenta, Natàlia Gallego, va destacar que “malgrat les altes temperatures un any més hem pogut gaudir d’un gran cap de setmana de trial”.

CLASSIFICACIÓ

TRIAL GP

1. Toni Bou (Montesa) 18 punts

2. Adam Raga (TRRS) 28 punts

3. Jeroni Fajardo (Sherco) 30 punts

4. Jaime Busto (Vertigo) 33 punts

5. Matteo Grattarola (Beta) 34 punts

TRIAL 2

1. Lorenzo Gandola (Beta) 2 punts

2. Sondre Haga (Beta) 4 punts

3. Arnau Farré (Sherco) 7 punts

20. Jordi Lestang 29 punts

32. Gaudi Vall 51 punts

TRIAL GP WOMEN

1. Emma Bristow (Sherco) 12 punts

2. Berta Abellán (Scorpa) 27 punts

3. Naomi Monnier (GasGas) 34 punts

4. Andrea Rabino (Beta) 35 punts

5. Huldeborg Barkved (GasGas) 37 punts

tracking