La Purito torna amb homenatge a Markel Irizar i 1.800 corredors

Es canviarà l’ordre de passada pels ports perquè n’augmenti la seguretat

Fotografia de família després de la presentació de la prova.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Purito Andorra, marxa cicloturista creada per l’excorredor profesional resident al país, Joaquim Purito Rodríguez, tornarà el 7 d’agost després de dos anys d’absència a causa de la Covid-19, i ho farà amb la figura de l’excorredor basc Markel Irizar com a homenatjat, i amb una participació limitada a 1.800 corredors. De cara a aquesta sisena edició de la prova, els principals canvis seran l’ordre dels ports de muntanya al recorregut llarg per garantir la seguretat dels corredors, i que enguany no es podrà fer l’habitual Purito Kids dissabte a la tarda a Encamp, que se substituirà per una gimcama a la vila encampadana el dissabte 6 d’agost de 10 a 12 hores.

Com ja és habitual, hi haurà tres recorreguts, de 30, 80 i 115 quilòmetres, tots amb sortida des de Sant Julià de Lòria i arribada als Cortals d’Encamp. En el cas de la distància llarga, els participants pujaran a la Rabassa, la Gallina, la Comella, Beixalís i el Coll d’Ordino, abans de l’ascensió final als Cortals d’Encamp.

El promotor de la marxa cicloturista, Joaquim Purito Rodríguez, va manifestar ahir durant l’acte de presentació de la prova celebrat a la seu d’Andbank que “hem hagut de fer la limitació de 1.800 persones, que és la mateixa que ens havia posat el Govern el 2020 i ho tenim quasi ple”. Pel que fa a la presència de Markel Irizar, va destacar que “és molt amic meu, el conec des que corríem a amateurs i és una persona molt important per a mi, i un exemple de superació perquè va patir un càncer mentre era corredor professional”.

tracking