Natxo Lezcano és el favorit per dirigir el MoraBanc

La cúpula del MoraBanc desfulla la margarida de qui portarà la nau de l’equip a LEB or i el tècnic de l’Oviedo és qui més agrada

El tècnic vitorià Natxo Lezkano donant instruccions als jugadors de l'Unicaja Banco Oviedo, aquesta temporada.OVIEDO BALONCESTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ambiciós objectiu de “fer un equip ACB a la LEB or”, tal com va assenyalar fa unes setmanes el president, Gorka Aixàs, al Diari, ha fet que la cúpula del MoraBanc Andorra no escatimi ni temps ni esforços per començar a bastir el projecte d’aquesta propera temporada, la de la reconquesta. Així, ja fa cert temps que els responsables de la direcció esportiva van iniciar el càsting per decidir qui portarà el volant de l’equip i qui encapçalarà el projecte des de la banqueta. En aquest apartat, l’encara entrenador de l’Unicaja Banco Oviedo, Natxo Lezkano, és el que més agrada i el favorit entre els candidats que ara per ara es troben a l’agenda de Francesc Solana.

Tot i això, la candidatura de Lezkano, amb qui ja s’ha parlat, no és l’única i altres noms com Curro Segura, Jaume Ponsarnau, Pedro Rivero o, fins i tot, la continuïtat d’Óscar Quintana estan sobre la taula i no es descarta res. Ara bé, els responsables del MoraBanc Andorra encara s’estan reunint amb futurs candidats i aquesta setmana es podria conèixer la decisió definitiva i el nom del nou entrenador de l’equip tricolor. En aquesta travessa, la unanimitat la té Lezkano i només una oferta de l’ACB –sona com a substitut d’Àlex Mumbrú per al Surne Bilbao– podria provocar un gir dels esdeveniments ja que, a més, l’encara entrenador de l’Oviedo veuria amb bons ulls el seu aterratge a Andorra i al nou projecte del MoraBanc. De perfil serbi, quant a estil i amant d’un joc molt alegre, Natxo Lezkano és, sens dubte, un dels millors entrenadors de la categoria. Va agafar les regnes de l’Oviedo –on encara milita com a cedit Alexis Bartolomé– el març del 2020, amb l’equip fregant el descens, i el va salvar amb escreix. Aquest curs acaba de quedar fora de la final de quatre per l’ascens a la Lliga ACB amb els asturians després de caure 3 a 0 davant el Zunder Palència d’un altre dels candidats, Pedro Rivero. Natxo Lezkano va estar cinc temporades al Baskònia com a segon entrenador, sent ajudant de tècnics del prestigi de Dusko Ivanovic, Velimir Perasovic, Pedro Martínez o Bozidar Maljkovic, arribant a dirigir alguns partits com a primer entrenador. Va ser triat com a millor entrenador de la temporada a LEB or fa quatre anys, quan va pujar a la Lliga Endesa el Breogán de Lugo i, a més, el setembre passat, dirigint la selecció de Costa d’Ivori –càrrec al qual va accedir fa 10 anys per primer cop–, va guanyar la medalla de plata a l’Afrobàsquet.

LA FINAL FOUR PER L'ASCENS A L'ACB BUSCA L'ÚLTIM ASPIRANT

El Càceres o el Força Lleida serà el darrer dels quatre equips presents a la Final Four de la LEB or que buscaran, en un escenari encara per confirmar, l’ascens a la Lliga ACB. El cinquè i definitiu partit es disputarà divendres a la localitat extremenya i el guanyador s’adherirà als ja classificats Movistar Estudiantes, Zunder Palència i el Bàsquet Girona de Pau Gasol. Els madrilenys van eliminar el Valladolid, el Palència va deixar fora l’Oviedo de Natxo Lezkano i l’equip català va eliminar el Leyma Corunya. El guanyador de la final pujarà a l’ACB i la resta seran rivals del MoraBanc.

tracking