Andorra signa la setena plaça a Belgrad (42-24)

Moldàvia va barrar el pas per a les semifinals als tricolors, que van superar els amfitrons pel 7è lloc

La selecció andorrana va perdre contra Moldàvia el dret de lluitar per les medalles.RUGBY EUROPE

La selecció andorrana de set es va quedar amb la mel als llavis a l’Europeu de Belgrad. Després d’haver fet una més que meritòria primera fase, amb dues victòries i una derrota, els homes de Christian Quitante van caure ahir eliminats als quarts de final davant de Moldàvia per un ajustat 19-21. Els andorrans van acusar el cop i van cedir també contra Noruega en la lluita per la cinquena plaça (19-0), però es van poder refer i van superar l’amfitriona Sèrbia en el partit pel 7è i 8è lloc per un clar 42-24.

La jornada es presentava esperançadora i Andorra es va plantar a l’Estadi King Peter de Belgrad amb les opcions intactes per intentar arribar ben lluny en aquest europeu. Moldàvia era l’escull als quarts de final i l’inici va ser del tot prometedor per als tricolors amb un parcial de 12-0 a l’equador de la primera part, tal i com va passar davant de Mònaco al partit de la primera fase. A partir d’aquí Moldàvia va reaccionar i en tres accions, van aprofitar els espais i van capgirar el marcador amb el 12-14 amb què es va arribar al descans. A la represa, Leon Laguerre va culminar una gran ofensiva i amb un xut a pals de Pep Arasanz, Andorra es va col·locar 19-14. Un marcador que va quedar eixugat pels moldaus amb un try i un xut a pals a més d’un minut pel final (19-21). Dues accions que feien caure els tricolors al cinquè i sisè lloc i fora de la lluita pel podi. Noruega va superar els andorrans en aquest enfrontament de consolació (19-0) en un partit sense gaire història i en què els de Christian Quintante no van tenir gaires opcions. La darrera oportunitat per maquillar l’Europeu va ser davant de Sèrbia, en l’enfrontament pel setè i vuitè lloc i Andorra no va fallar. Amb sis tries i sis conversions, els tricolors van aconseguir un incontestable 42-24 davant dels amfitrions i van poder acabar amb bon sabor de boca.

Van merèixer més

El balanç de l’Europeu és positiu, tot i que la classificació final, la setena plaça, deixa un regust amarg i la sensació d’haver merescut molt més. L’equip andorrà s’ha mostrat superior als seus rivals en moltes fases dels partits i la setena plaça no els fa justícia. Després de quedar fora contra Moldàvia, el gran objectiu era igualar la cinquena plaça aconseguida en el darrer europeu.