L'equip masculí de set, a quarts de final de l'Europeu

La selecció masculina acaba segona de grup i busca davant Moldàvia el bitllet per a semifinals de l’Europeu de Belgrad

El seleccionador masculí de set, Christian Quintane, dona instruccions a l'equip en un dels partits d'ahir a Belgrad.RUGBY ANDORRA

La selecció andorrana de rugbi de set va protagonitzar una fantàstica primera jornada a l’Europeu de Belgrad. L’equip que dirigeix Christian Quintane, enquadrat al grup B de la Conferència 1, va superar Noruega i Bòsnia i Hercegovina i només va cedir davant Mònaco, en el darrer partit de la fase. Els andorrans, amb permís per aspirar a tot, s’enfronten a les 11.00 h del matí a Moldàvia en la recerca d’un bitllet per a les semifinals.

L’equip format per Sam Franken, León Laguerre, Pep Arasanz, Adrià Calvó, Nil Tomé, Adrià Bonell, Patrick Gili, Pau Gallardo, Hugo Llata, Daniel Wallis, Bastien Trappe i Marc Torrent va començar la lligueta de la millor manera. Els andorrans van superar Bòsnia i Hercegovina per 21-12 i, ja a la tarda, es van desfer de Noruega per un contundent 33-14, un resultat certament gruixut tenint en compte que el combinat escandinau ha competit fins al tram final i l’enfrontament s’ha decidit a les acaballes. Finalment, Andorra ha acomiadat la primera fase amb una única derrota, davant Mònaco per 38-19, en un partit estrany i on els monegascos no van ser tan superiors com va reflectir el marcador, almenys a la primera part. L’equip de Christian Quintane va començar com un tro i va col·locar un parcial de 0-12 que va ser eixugat per Mònaco abans del descans. A la represa sí que els tricolors van claudicar i només van poder maquillar el resultat amb set punts més, insuficients per contrarestar l’atac rival. Demà, Moldàvia serà l’escull per arribar a les semifinals on, en cas de victòria, Andorra es trobaria amb un dels grans cocos de la competició, Turquia, si, com tot fa pensar, deixa fora Noruega.

La creu, l’equip femení

La selecció femenina no va tenir la mateixa sort a Belgrad i va perdre els tres partits de la fase de grup de la Conferència 1. L’equip format per Noèlia Pauls, Mireia Galiano, Gabriela Anca, Anna Fornsubira, Noa Sànchez, Mariona Barcons, Xènia Torres, Lea Mora, Cèlia Palumbo, Patrícia Sucarrats, Zoe Sànchez i Paula Calvo, i dirigit per Marc Abelló, van cedir al matí davant Suïssa per 5-12 en el primer partit. A la tarda van perdre contra Malta per 14-17 i en l'últim enfrontament les andorranes no van tenir opcions i van caure davant Letònia per 26-7.