REPORTATGE

Tecnificació integral

El CTO estrena serveis per als esportistes, com el de preparació física, d’àpats o d’instal·lacions, i ha augmentat un 71% els ocupants en tres anys

Alguns dels nous serveis del CTO, com el gimnàs o el servei d'àpats per als esportistes.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

l projecte Horitzó 23 impulsat pel Govern preveia posicionar el Centre de Tecnificació d’Ordino (CTO) com a “centre neuràlgic i espai de referència per a l’entrenament de l’esportista federat d’alt nivell i d’elit del país”. I ho està aconseguit, perquè amb l’entrada en funcionament dels nous serveis, la instal·lació ha passat d’acollir una cinquantena d’esportistes al fet que n’hi hagi uns 240 d’unes 25 entitats, un 71,5 per cent més. En els últims anys s’ha instal·lat un nou gimnàs, i també s’ha posat en marxa el servei de preparació física i de readaptació esportiva, que ajuda les federacions que no poden comptar amb aquests serveis de manera pròpia, i també un servei d’àpats que ofereix una alimentació equilibrada i adaptada a la necessitats dels esportistes.

Dintre de la remodelació del CTO, també s’ha apostat per optimitzar els espais. Per exemple, instal·lant un gran gimnàs a la part superior en una sala que estava abans dedicada als esports de contacte, i és que fruit de l’acord entre el Govern i el comú d’Ordino, les federacions de lluita poden utilitzar una sala al Centre Esportiu d’Ordino, a més de renovar part de les màquines. En aquest sentit, el preparador físic de la FAE, Damià Costa, va manifestar que “és d’agrair perquè això provoca que la feina sigui més fàcil”. A més, s’ha creat una sala polivalent al costat del menjador perquè les federacions realitzin diferents activitats, i una petita sala de descans per relaxar-se o per estudiar.

De cara al futur, els principals serveis que entraran en funcionament són els de psicologia esportiva i de nutrició esportiva, previstos per a aquest mateix mes de juny. De fet, ahir la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va signar el conveni amb les presidentes del Col·legi Oficial de Psicòlegs (Copsia), Sílvia Palau, i del Col·legi de Dietistes Nutricionistes d’Andorra, Berta Jiménez. En tots dos casos, el de psicologia esportiva i el de nutrició, tres professionals assessoraran i donaran el suport necessari als esportistes del CTO. A més, està previst que de cara al setembre s’incorporin dos serveis més, com són el de fisioteràpia i medicina esportiva.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va explicar que “incorporem serveis molt importants i hem trobat la col·laboració dels dos col·legis professionals”.

Tecnificació integral

Tecnificació integral

tracking