Triomf vital del MoraBanc (92-84)

El MoraBanc Andorra suma un triomf vital contra el Fuenlabrada que el manté a la lluita per seguir a l’ACB

El MoraBanc Andorra està viu, i ben viu. I això, veient com estava l’equip fa tot just tres setmanes després de caure contra el Betis, ja és molt. L’equip havia de guanyar sí o sí ahir per no estar virtualment descendit, i ho va fer imposant-se 92-84 a l’Urbas Fuenlabrada en un partit de caràcter de l’equip on únicament va faltar posar la cirereta amb l’average, que va acabar sent per als madrilenys tot i els intents dels tricolors. Miller-McIntyre, amb 25 punts, va ser el millor d’uns tricolors on va destacar el paper del bloc, i on tothom que va sortir va donar-ho tot per donar una nova alegria a un Poliesportiu ple gairebé fins a la bandera, i que també va posar la seva part en la victòria vital.

L’equip va sortir com requeria l’ocasió: intens en defensa, lluitador i endolladíssim a la recerca de la victòria. I així l’equip va agafar una primera renda de 4-0 que va convertir-se ràpidament en un 4-8 després d’uns moments de descontrol tricolor. La tensió es tallava amb un ganivet, les imprecisions estaven a l’ordre del dia sobre el parquet, el MoraBanc patia, però en un tres i no res, un 8-2 de parcial tornava a situar per davant els homes de Quintana (14-12) en un quart que va tancar-se 19-22 pels madrilenys amb un triple sobre la botzina de Juan Fernández. La tensió inicial va passar a ser un intercanvi de cops a una i altra banda des del triple i des del joc interior, fent esclatar el Poliesportiu amb cada cistella, rebot o recuperació d’uns tricolors que marxaven set punts amunt (37-30) amb vuit punts seguits de Miller-McIntyre, líder d’un MoraBanc on fire que arribava manant per 11 al descans (50-39).

A la represa, un parell d’imprecisions van fer que el Fuenlabrada s’acostés a tres punts (55-52), però el que en altres moments de la temporada significaria remuntada visitant i dir gairebé adeu al partit, va ser tot el contrari, amb els tricolors recuperant els 11 punts i marxant nou amunt a falta de l’últim quart (72-63). El MoraBanc perdia per lesió a Diagne a l’inici de l’últim quart, i no arribava a trencar del tot el partit i acostar-se al +14 que implicava també quedar-se amb l’average. No van faltar, tampoc, les decisions arbitrals controvertides (com a mínim), però ahir s’havia de guanyar tant sí com no, i és el que va acabar fent l’equip. Per moments, va semblar que fins i tot recuperar l’average era possible, però no aconseguir-lo no va deslluir, ni molt menys, una altra tarda-nit d’alegria, joia i comunió al Poliesportiu que permet que l’equip segueixi ben immers en la lluita per seguir un any més en la millor lliga d’Europa.

Això no s’atura: el MoraBanc viatja demà, i la salvació passa ara per Saragossa dimarts.

“SABIEM EL QUE ENS JUGÀVEM”

El tècnic del Morabanc Oscar Quintana va destacar que “sabíem el que ens jugàvem, a partir del segon quart ens hem ajustat millor i hem fet un parcial que ens ha donat avantatge”.

Yannick Franke en un moment del partit d'ahir contra el Fuenlabrada.

Codi Miller-McIntyre penetra a cistella al duel d'ahir al Poliesportiu.