Primera final per mantenir l'opció de la permanència

El MoraBanc rep el Fuenlabrada amb la necessitat imperiosa d’un triomf que li permeti seguir en la lluita per la permanència

Primera final per mantenir l'opció de la permanènciaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra afronta aquesta tarda (18.00 hores, Poliesportiu) una final contra el Fuenlabrada per seguir viu en la lluita per mantenir-se a l’ACB, perquè tot el que no sigui obtenir avui el triomf deixarà pràcticament en impossible l’objectiu de la permanència, i fins i tot podria significar el descens matemàtic aquest mateix cap de setmana en funció dels marcadors dels altres partits si una derrota tricolor es combinés amb les victòries del Casademont Saragossa i del Monbus Obradoiro. Així que no en queda cap altra que guanyar la final d’avui per classificar-se per a les dues finals de la setmana vinent, que permetrien a l’equip seguir lluitant per ser una temporada més equip de la Lliga Endesa.

El vestidor, evidentment, és ben conscient de la importància del duel d’aquesta tarda i, en aquest sentit, Moussa Diagne va manifestar que “és un partit molt important que pot decidir si seguim estant o no a l’ACB, estem a la recta final, queden tres partits i s’ha de guanyar, no ens serveix cap altra cosa”. De la seva banda, el tècnic tricolor, Óscar Quintana va assenyalar que “espero un partit molt disputat, amb tots dos equips sabent què ens hi juguem, amb potser menys precisió per la tensió, però esperem aconseguir la victòria que ens permeti seguir endavant”, i va afegir que “sabem de la importància que té aquest partit, i volem fer un bon partit i guanyar”. L’Urbas Fuenlabrada també arriba jugant-se la vida, ja que té només una victòria més que els tricolors, i això fa preveure un duel travat. En aquest sentit, el pivot senegalès del MoraBanc Andorra va destacar que “serà un partit boig, crec que no hi haurà cap aspecte clau en si més enllà que no ens poden faltar les ganes”, i va afegir que “en aquests partits hi ha pressió, tirs que no entren o safates, i al final s’ha d’encistellar, perquè qui fa més punts s’emporti la victòria”.

Més enllà de la victòria, recuperar l’average contra els madrilenys (van guanyar per 13 punts a l’anada) seria clau per fer un pas endavant per la salvació, tot i que tant Diagne com Quintana creuen que l’equip no s’hi ha de capficar de sortida. L’entrenador càntabre va assenyalar que “el que és important és aconseguir la victòria, i si quan quedin dos minuts veiem que podem, anar per l’average”, i va afegir que “en partits com aquest s’ha d’anar amb cap perquè hi pot haver diversos estira-i-arronsa, i hem de portar el ritme adequat per manar i endur-nos la victòria, i si després hi ha temps, anirem per l’average”. En la mateixa línia, Diagne va declarar que “si pensem a guanyar per més de 13 pot ser contraproduent perquè estem en un moment molt sensible, i qualsevol tir que no entra pot tornar-se en contra nostra. Hem d’anar per totes a cada atac, cada defensa i cada rebot, i el més important és guanyar per seguir amb vida a la lliga”.

El públic, com ja va passar contra el Burgos, serà un altre dels factors clau, i Quintana va afirmar que “van demostrar-ho contra el Burgos, ja que va ser clau a l’hora de creure, donar-nos suport i ajudar-nos a forçar la pròrroga i després guanyar. Aquell dia va ajudar-nos en tot moment i ens va ajudar a desbloquejar-nos”.

Quintana seguirà amb la baixa de Tyson Pérez, però podria reaparèixer Conor Morgan, tot i que el tècnic haurà de descartar dos jugadors de la convocatòria.

SINÒNIM DE FINAL AJUSTAT

Els duels entre MoraBanc i Fuenlabrada al Poliesportiu acostumen a tenir finals ajustats. Quatre dels set s’han decidit per sis o menys punts i dos d’aquests per un únic punt.

tracking