El MoraBanc es juga l'ACB en tres partits en vuit dies

El MoraBanc es jugarà la permanència amb tres duels en una setmana

Els jugadors tricolors celebrant la victòria contra l'Hereda San Pablo Burgos.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra es jugarà la vida amb tres finals en vuit dies. A més dels duels de demà contra el Fuenlabrada i dimarts a Saragossa, l’ACB va confirmar ahir que l’última jornada, quan els tricolors rebran el Tenerife, es jugarà en horari unificat dissabte 14 a les 20.45 hores en tots aquells partits que hi hagi alguna cosa en joc. Abans de pensar en la setmana vinent, però, els tricolors hauran de guanyar demà el partit contra l’Urbas Fuenlabrada, ja que una derrota, en funció dels altres marcadors de la jornada, podria certificar aquest cap de setmana el descens a la LEB or, tot i que per fer-ho dos dels rivals en la lluita per seguir a l’ACB haurien de guanyar dos duels, a priori, complicats, el Saragossa hauria de vèncer el Baskonia a domicili i l’Obradoiro s’hauria d’imposar a casa al Reial Madrid.

Més enllà de la victòria contra el Fuenlabrada, els tricolors necessitarien gairebé de manera imperiosa recuperar l’average de 13 punts contra els madrilenys per veure’s afavorits en algun dels possibles empats. A falta de les tres últimes jornades (dues per al Betis, que va guanyar el Manresa en el duel avançat per la disputa de la Final Four de la Lliga de Campions), els tricolors tenen l’average guanyat amb l’Obradoiro i perdut amb Coosur Reial Betis i Hereda San Pablo Burgos. A més, encara s’haurà d’acabar de decidir, a part dels madrilenys, amb el Casademont Saragossa, ja que el conjunt aragonès va imposar-se per nou punts a la visita al Poliesportiu. A més de l’average entre dos equips, també poden produir-se en aquest tram final de campa­nya empats entre tres o fins i tot més equips. En cas d’un triple empat amb Betis i Burgos, l’equip es veuria perjudicat, però es podria veure beneficiat en cas que en la igualtat a victòries estigués implicat l’Obradoiro, i podria servir-li també amb Saragossa i/o Fuenlabrada en funció dels resultats dels dos propers partits.

Crida a l'afició

Conscients de la importància de la final de demà, des del club va fer-se una crida a l’afició perquè ompli el Poliesportiu i es converteixi més que mai en el jugador número sis de l’equip, igual com ja ho va fer fa dues jornades amb la visita de l’Hereda San Pablo Burgos, o dimarts en el duel de semifinals de l’Eurocup contra el Bursaspor. En aquest sentit, Oriol Paulí va destacar que “entenc que la gent està cansada, que la temporada és llarga també per a ells, i que els ha tocat patir molt”, i va afegir que “igual que l’equip ha de fer un esforç final, els demanem que ells també el facin perquè necessitem l’ambient que vam tenir dimarts, amb un pavelló no de 10, sinó d’11, per al partit del dissabte”.

EL FUENLABRADA PRESSIONA ELS ÀRBITRES PER AL PARTIT DE DEMÀ

El president de l’Urbas Fuenlabrada, José Quintana, rival del MoraBanc demà, va pressionar els àrbitres de cara al transcendent duel. En declaracions al diari AS, el dirigent madrileny va anunciar que demanarà “repetir el partit” que va perdre dissabte 77 a 82 contra el Coosur Reial Betis perquè considera que el seu equip va estar molt perjudicat “per la designació de Pérez Pérez com a àrbitre principal”, i per la “la utilització de l’Instant Replay a la segona part, on vam detectar 15 errades”. Després de les queixes, Quintana va deixar anar a l’aire que “si hem patit aquest arbitratge a casa, què ens espera fora de casa als partits que resten a Andorra i Burgos?”. Els àrbitres per demà seran Conde, Perea i Sánchez.

tracking