Quintana demana a l'equip ser intens els 40 minuts de partit

Finalitzada l’aventura de l’Eurocup, el MoraBanc Andorra enfoca tots els esforços en el decisiu partit contra el Fuenlabrada

L'entrenador del MoraBanc, Óscar Quintana, en un moment de l'entrevista d'ahir a l'espai 'Parlem-ne', de Diari TV.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tot i que matemàticament no ho és, el partit de dissabte al Poliesportiu davant el Fuenlabrada s’ensuma a caixa o faixa en tota regla. Conclòs el periple de l’Eurocup, amb la mel als llavis per l’eliminació a les semifinals davant el Bursaspor, el MoraBanc Andorra afronta el tram decisiu de la temporada. I ara ja sí, ja va de debò. Tres partits per acabar el campionat i per intentar aconseguir la permanència a la Lliga Endesa. “Només ens cal guanyar o guanyar davant el Fuenlabrada”, va afirmar taxatiu el tècnic de l’equip tricolor, Óscar Quintana, al programa Parlem-ne, de Diari TV, la televisió del Diari d’Andorra. L’entrenador càntabre, en certa manera, va celebrar que “la final contra el Fuenlabrada sigui a casa i amb la nostra gent. Ja en vam superar una davant el Burgos”. Per poder-ho aconseguir, Quintana va insistir en el missatge que està donant les darreres setmanes, el de “cal ser intensos els 40 minuts” i que ara “hem de ser més equip que mai”. No vol treure la calculadora i repeteix com un mantra “Fuenlabrada”, però el MoraBanc ha de resoldre tres partits en una setmana. Dissabte, el 10 de maig a la pista del Casademont Saragossa que té 11 victòries– i el 15 de maig, el tancament de temporada, a la bombonera, contra el Tenerife, que és cinquè i té assegurada la plaça de play-off. “Per assegurar-ho hem de guanyar els tres, però primer, Fuenlabrada”. Quintana des que va arribar a la banqueta tricolor ha tingut molt clar el diagnòstic, i va explicar que “aquest equip no estava preparat ni mentalitzat per ficar-se en aquest embolic i el seu problema ha estat, i és, més mental que de joc”. A més, va deixar clar que va acceptar el repte de dirigir el MoraBanc perquè “hi havia equip per aconseguir la salvació i perquè, tot i que és molt difícil, és perfectament possible assolir la permanència”.

A l’hora de valorar l’eliminació europea, al tècnic se li va entendre tot. “Evidentment era una il·lusió accedir a la final de l’Eurocup, però el calendari se’ns hauria carregat moltíssim. Al principi pensava que seria una distracció i la veia com una roca enmig del camí, però ens ha acabat motivant”. Pel tècnic, l’equip està preparat per gestionar la pressió, tot i que el partit clau es jugui al Poliesportiu. “Contra el Burgos ho vam saber fer i sempre hi ha més pressió a casa, per les ganes d’agradar massa ràpid. Finalment, posats sobre la taula alguns noms de la plantilla, va puntualitzar sobre Moussa Diagne. “Està molt identificat amb el club i les emocions, potser, se li estan tornant en contra. Sent la situació de l’equip com a seva i la bandera pesa molt.”

MORGAN SEGUIRÀ SENSE JUGAR CONTRA EL 'FUENLA' PERÒ LA RECUPERACIÓ ÉS A PROP

Conor Morgan segueix treballant per intentar disputar algun partit més aquesta temporada. L’ala-pivot, que es va lesionar el 13 d’abril a Gran Canària, ja fa treball específic amb alguns dels seus companys però no s’ha incorporat encara a la dinàmica de l’equip. Així, seguirà sent baixa per al transcendental partit de dissabte al Poliesportiu davant el Fuenlabrada, un partit en què Quintana recuperarà Yannick Franke i TJ Cline, absents davant el Bursaspor en no haver estat inscrits a l’Eurocup. Com a partit transcendental, l’equip madrileny tindrà claca a la bombonera i s’espera que una setantena de seguidors del Fuenla estiguin presents per donar suport al conjunt de Josep Maria Raventós. L’ambient al Poliesportiu serà semblant al de les semis de l’Eurocup, en què hi van haver prop de 4.500 aficionats. L’equip necessita més que mai l’escalf de l’afició.

tracking