Bàsquet

Adeu a Europa (68-85)

El Bursaspor esmicola el somni europeu del MoraBanc i li barra el pas a la primera final continental de la seva història

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fregant el col·lapse i xipollejant amb braçades de por per la Lliga Endesa, l’Eurocup ha transformat aquest curs el MoraBanc Andorra. Un equip de funambulisme, que es mou en el seu particular Dragon Khan, va oferir ahir el seu bàsquet protesta fins que li van arribar les forces (68-85). Trencat l’encanteri de l’Eurocup, la rebolcada del Bursaspor als tricolors fa pensar, potser, que aquest any no tocava somiar en gran i que prou feina té l’equip per salvar el coll al campionat domèstic. Oriol Paulí, excel·lent, va sostenir l’equip tricolor amb 16 punts, nou rebots i cinc assistències.

Una ràfega de deu punts descarregats per Ori va permetre al MoraBanc Andorra signar una sortida convincent (12-6). Una posada en escena, amb el dictat de l’aler gironí, que l’equip tricolor va saber envernissar amb un ritme frenètic i una defensa folrada. El Bursaspor, matagegants en aquesta segona fase, va construir un parcial de 0 a 13 a 3’23” de cloure la primera mànega, amb un Andrews cabdal –11 punts– aprofitant l’únic tram en què el MoraBanc va semblar descargolar-se (20-22). El cloroform aplicat per l’equip turc el van notar al cos els andorrans durant gairebé set minuts, els que van trigar a descongelar el guarisme del 20 i tornar a anotar.

Fuetada suficient per recuperar el govern de la situació amb tres triples, dos de Jelinek i un de Llovet (33-29). Però el Bursaspor, amb Andrews i Bitim, es va enfocar en el perímetre i un parcial d’1 a 9 li va facilitar arribar al descans per davant (34-38).

La sístole-diàstole del primer acte i l’intercanvi de parcials el va estripar l’equip turc a la represa, que es va protegir amb una cuirassa aplicant un 3 a 11 de sortida i apujant l’aposta al +17 a falta de 4’02” per abaixar la persiana del tercer acte (40-57). Però quan el Bursaspor semblava tenir el llibre d’instruccions es va rearmar el MoraBanc per tornar a agafar el fil (56-63) facturat amb un parcial de 10 a 2 alliberador i les batzegades de Hannah i Jelinek. Però l’all in li va sortir car al grup de Quintana que, amb les forces justes, no va poder replicar el cos a cos físic dels turcs i van convertir el tram final en una quimera.

La cara de decepció dels jugadors del MoraBanc en acabar el partit.

Els jugadors del MoraBanc Andorra agraint el suport del públic, a la finalització del partit d'ahir.

tracking