Bàsquet

Una oportunitat històrica per al BC MoraBanc

El MoraBanc Andorra aparca la Lliga Endesa i afronta la possibilitat d’accedir per primer cop a una final d’Eurocup

Una oportunitat històrica per al BC MoraBanc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un partit com el d’aquest vespre i la possibilitat de tocar el cel mereix, ni que sigui per 48 hores, deixar aparcat el dramatisme i el patiment a la Lliga Endesa. L’oportunitat històrica que el MoraBanc Andorra té aquest vespre al Poliesportiu davant el Frutti Extra Bursaspor (20.00h) mereix gaudir de les papallones a l’estómac i de posar els cinc sentits per accedir, per primera vegada a la història, a una final europea. I és que, és així, l’equip tricolor es troba a un partit de jugar una final i a dos d’aixecar un títol continental. Aquest equip té a la mà aconseguir, només guanyant avui al Bursaspor, la fita més important de la història del club.

Aquest només s’hauria de matisar, ja que l’equip turc és, sens dubte, un dels blocs en millor forma d’Europa. Després d’eliminar el Partizan de Belgrad i el Cedevita Olimpija de Ljubljana, ambdós fora de casa, el Bursaspor es troba en un moment excepcional. “He vist els darrers partits seus i estant jugant molt bé, serà una gran lluita”, va assegurar Codi Miller-McIntyre, i Oriol Paulí, en declaracions als mitjans oficials de l’Eurocup, va destacar que el d’avui serà “un partit infernal”. El tècnic adjunt, Paco Vázquez, va comentar que el Bursaspor “arriba en un estat de forma extraordinari i amb molta confiança com demostren els darrers partits”. Precisament, per tenir l’habilitat d’eliminar dos molt bons equips com Partizan i Cedevita i tenint en compte que queden quatre equips en competició, per a Vázquez el rival d’avui és ja “un dels favorits”. Però per molt atractiva que sigui la fita, és inevitable no pensar en l’ACB i en la delicada situació per la qual passa el MoraBanc en el campionat domèstic. L’entrenador tricolor va reconèixer que l’Eurocup “al principi ens va perjudicar però després ens ha servit per veure que podíem fer les coses bé. Ara ens trobem que podem arribar a una final i pot ser que sigui una competició que ens ajudi”. Tot i aquesta exposició, Vázquez va subratllar que “l’Eurocup és el nostre segon objectiu, perquè el primer és la lliga”. Ara bé, arribats a aquest punt i a les semifinals, “hem de fer que soni la flauta, que soni ben forta i, fins i tot, que sigui amb melodia”, va afegir. En aquest sentit, Vázquez va deixar clar que “això és només un parèntesi a l’ACB però volem oferir una victòria a l’afició que ens està ajudant molt i arribar a la final. Tenim tota l’ambició del món però, passi el que passi, a partir de dimecres només tindrem al cap el Fuenlabrada”. Del Bursaspor, l’entrenador va explicar que “és un equip molt perillós, molt físic, amb una defensa molt sòlida i amb vuit jugadors determinants i que es reparteixen gairebé tots els minuts”. Per part seva, Miller-McIntyre va apuntar que la diferència entre la Lliga Endesa i l’Eurocup ha estat “l’inici que hem tingut en aquestes competicions. Per això a Europa juguem més alliberats, perquè les victòries ens han donat més confiança”. Per al partit de semifinals d’aquest vespre davant el Bursaspor, Conor Morgan, encara lesionat, i els nouvinguts Yannick Franke i TJ Cline, que no han estat inscrits a la competició, són les baixes del MoraBanc.

EL PRECEDENT CONTRA L'ALBA

L’Alba Berlín d’Aíto García Reneses va ser el botxí del MoraBanc el 2019, en l’anterior aparició dels tricolors en unes semifinals de l’Eurocup. A la bombonera, derrota per 81 a 87.

tracking