Assalt a la final europea enmig del drama del descens

El MoraBanc Andorra prepara l’assalt a la primera final europea de la seva història enmig del drama per la permanència

Jelinek i Olumuyiwa lluiten en una acció del partit de dissabte amb el valencianista Jasiel Rivero.M.A. POLO / ACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En aquesta dualitat en què s’ha convertit la temporada per al MoraBanc Andorra, s’escriurà dimarts la que podria ser una de les pàgines històriques del club. Mentre la situació a la Lliga Endesa és dramàtica i encara no s’han apagat les flames de la derrota a La Fonteta i dels tripijocs arbitrals, l’equip tricolor afronta una oportunitat immillorable per accedir, per primer cop a la seva història a una final de l’Eurocup. Amb els problemes domèstics rondant pel cap de jugadors i cos tècnic, la possibilitat de tenir dos partits per guanyar un títol continental és massa llaminer com per no intentar-ho.

El tècnic tricolor, Óscar Quintana, enmig de la frustració i l’enuig per la derrota davant el València, no va poder amagar que, lògicament, la intenció dels jugadors és anar a per totes a l’Eurocup tot i jugar-se la vida dissabte al Poliesportiu davant el Fuenlabrada. “Hem gestionat l’Eurocup com una manera de poder millorar com a equip, introduir aspectes nous i ens està ajudant. Quan vaig agafar l’equip pensava que era un gran problema, però ara, per molt que jo digui que és un altre entrenament de qualitat, és una semifinal europea”. En aquest sentit, el tècnic càntabre va assegurar que serà com “predicar en el desert, perquè els jugadors saben que es pot fer història i intentarem fer un bon partit perquè ens serveixi, sobretot, per dissabte [Fuenlabrada]”. L’enfrontament de la Lliga ACB és per a Quintana “més important que el del Bursaspor i que em perdonin el país i l’afició, però és davant el Fuenlabrada quan ens juguem la vida”. Deixant de banda el partit de les semifinals de l’Eurocup, els jugadors, cos tècnic i directius van sortir molt contrariats de la Fonteta de Sant Lluís. El pas de les hores i la certesa que l’equip, des que Quintana va agafar les regnes, ha fet un pas endavant i s’està mostrant més competitiu, fa que es mantingui la il·lusió per assolir la permanència tot i la dificultat del repte.

No és hora de càlculs

David Jelinek va sostenir que “d’acord que estem a baix, que no ens respecten els àrbitres, però hem de seguir perquè això no ha acabat”. L’escorta txec va insistir en el partit a partit però que “amb el que ens està passant a l’ACB potser pensem més això tot i poder fer història a l’Eurocup”. A banda de demanar respecte, en referència a la decisiva actuació arbitral a València, Quintana va deixar clar que “també hem de ser autocrítics perquè hem fallat en el rebot i ells n’han agafat 20. En la situació en què estem no ens podem posar contemplatius ni treure més excuses”. L’entrenador tricolor va insistir a no fer càlculs ni pensar, en l’ideari de la Lliga Endesa, més enllà de dissabte. “Fuenlabrada, ja ho hem dit més cops. Només el partit imminent. Si guanyem, canviaran molt les coses, i hem de ser llestos i posar tot el que tinguem”, va apuntar.

Per part seva, Nacho Llovet va explicar que “estem segurs que si algunes d’aquestes decisions arbitrals, que ja en porten moltes, haguessin caigut del nostre costat portaríem dos o tres victòries més”. L’ala-pivot va afegir que “el que podem fer és només pensar a guanyar el següent partit, el del Fuenlabrada, i és possible que depenem encara de nosaltres”. Finalment, Moussa Diagne va indicar que “no hem de treure la calculadora ni pensar en els altres. Ens hem de centrar en nosaltres. És complicat i dur, sí, però encara tenim vida”.

tracking