El MoraBanc busca a València un triomf complicat

El MoraBanc Andorra visita La Fonteta per alimentar, davant el València Basket, les possibilitats de permanència

El MoraBanc busca a valència un triomf complicat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Immers en un exercici de funambulisme, el MoraBanc Andorra trepitja aquesta tarda (18.00 h) el pavelló de la Font de Sant Lluís amb les urgències pròpies de la delicada situació. Evidentment, el València Basket –també amb unb bitllet per a les semifinals de l’Eurocup– no sembla, ni de bon tros, un rival propici per cordar la segona victòria consecutiva a la lliga, però la necessitat d’oxigen és imperiosa i derrotar l’equip de Peñarroya significaria una dosi d’adrenalina incalculable. La inèrcia per la fita europea ha de servir perquè el MoraBanc entengui que tot és possible i, per seguir somiant, el triomf a La Fonteta sembla un excel·lent aparador i un enorme punt i seguit.

L’entrenador tricolor, Óscar Quintana, va reconèixer que “no ens donaran favorits a les apostes perquè el València Basket està en un gran moment de forma, sobretot a casa, i en el darrer partit de l’Eurocup va tenir un gran percentatge de tres”. Quintana va exposar que “per tenir possibilitats de victòria haurem d’estar com a les segones parts dels partits que hem jugat darrerament, però des de l’inici. Amb només 20 minuts no dona per competir contra el València i sobretot haurem de ser capaços de ser forts quan arribin els mals moments”. El tècnic càntabre va apuntar que “no hem de perdre temps a pensar perquè apareixeran els fantasmes”, i que l’equip “ha de ser més sòlid en defensa, tancar el rebot i tenir més opcions de contracop”. Per Quintana, quan l’equip està tan malament, com és el cas del MoraBanc a la lliga, la clau és “no inventar res de nou i millorar des de la defensa, perquè no hi ha tants nervis i pots posar l’energia al servei de l’equip”. Per part seva, David Jelinek va explicar que “la lliga s’està acabant i tothom ha de mirar de guanyar els partits per aconseguir els seus objectius, nosaltres hem de fer això en els quatre que ens queden”, va comentar Jelinek. L’escorta txec també va exposar que “estem bé de moral pel que estem fent a l’Eurocup però, d’altra banda, a l’ACB ens ho estem jugant tot i és molt important aconseguir la victòria”. El MoraBanc ha sumat tres triomfs des que Óscar Quintana es va fer càrrec de l’equip, dos a Europa i un al campionat domèstic, i DJ va comentar que fins ara el nou tècnic ha aportat “confiança, que és el que acostuma a passar quan arriba un entrenador nou, i t’allibera una mica durant els primers partits”. Un aspecte clau ha estat la gestió dels mals moments durant els partits. Molts cops l’equip tricolor s’ha deixat anar o ha estat incapaç d’aixecar-se quan venien mal dades [el darrer exemple va ser el dia de la derrota contra el Betis al Poliesportiu] i, en canvi, amb Quintana ha sabut corregir-se i treure profit de moments d’incertesa, davant el Burgos i contra el Gran Canària a l’Eurocup. “Ara creiem en qualsevol moment del partit i sabem que encara que estiguem per sota no ens podem deixar anar perquè ens podem endur el partit. Tal com estem, és un aspecte molt important”, va cloure Jelinek. En el capítol d’absències, Morgan per lesió no ha viatjat amb l’equip a València, però sí que ho ha fet Nakic, que torna a la convocatòria.

LA FONTETA, PISTA PROHIBIDA

El MoraBanc ha d’intentar seguir lligat a la permanència en una de les pistes prohibides a la Lliga Endesa. L’equip tricolor no sap què és guanyar a La Fonteta en aquesta segona etapa a l’ACB.

tracking