Objectiu, quatre victòries

La tendència de les darreres temporades indica que podrien ser necessaris 11 triomfs per assegurar la permanència a la Lliga ACB

El BC MoraBanc busca tres triomfs per a la salvació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tot i que les matemàtiques no acostumen a ser una ciència exacta, sobretot en el món del bàsquet i de l'esport, la tendència de les darreres temporades a la LligaACBpot servir de mirall de cara a les opcions de permanència per alMoraBancAndorra. La situació és certament delicada, molt complicada a falta de cinc jornades, i amb l'equip tricolor clavat amb només vuit victòries, acumulant ja 21 derrotes i ocupant el fanalet vermell de la classificació. Amb cinc partits per restar, sembla que 12 victòries podrien ser suficients per aconseguir la salvació, tot i que podria no arribar tenint en compte que els andorrans tenen elbasketaverageperdut amb molts dels equips implicats.

En les darreres 12 temporades, només un equip va acabar en posicions de descens havent sumat 11 victòries,l'Estudiantesdel curs 2011-2012, que, finalment, es va salvar als despatxos. En la resta, el descens el van marcar els equips que van sumar una forquilla d'entre 7 i 10 victòries a la jornada 34, un fet que indica que, per mantenir la tònica, la majoria dels sis equips implicats en la lluita pel descens no haurien de sumar cap victòria més fins a final de curs. Una possibilitat que, evidentment, sembla gairebé impossible perquè hi ha enfrontaments directes i fins a tres equips ja amb 10 victòries al sarró. La temporada 2018-2019 es va viure un esprint final semblant, ambBreogánúltim amb 9 victòries, així com elDeltecoGuipúscoa també amb 9 a aquestes altures, a la jornada 29. Els gallecs no van guanyar ni un sol partit més i els guipuscoans només un, un fet que va permetre que Estudiantes amb un triomf en sis partits iObradoiroencaixant sis derrotes seguides aconseguissin la salvació. La lectura delMoraBancés fàcil, però de difícil resolució, ja que les opcions rauen en el fet que l'equip tricolor hauria de guanyar quatre partits dels cinc que resten i que, enguany, es viu la lluita més cara per la permanència,ja queno hi ha cap equip despenjat ni sentenciat. A més, el Betis s'ha ficat de ple en la gresca després de sumar tres triomfs consecutius que han permès a l'equip deLuisCasimirosortir de l'UCI i treure el cap quan semblava fa unes setmanes haver escrit ja el seu epitafi. ElMoraBancrebrà al Poliesportiu el Burgos, el Fuenlabrada –dos rivals directes– i el Tenerife, i ha de viatjar a València i Saragossa, també implicat en la batalla per sobreviure. Un calendari que, sens dubte, és un dels punts agraïts per gestionar el tràngol de veure's en el fang i l'arribada d'ÓscarQuintana podria significar una empenta per tal que els tricolors comencin a sumar per arribar a la xifrad'12i poder evitar la caiguda aLEBor.

El 'Granca', a l'Eurocup

D'altra banda, el Gran Canària serà l'escull delMoraBancper accedir als quarts de final de l'Eurocup. El conjunt dePorfiFisacva esmicolar l'SlaskWroclaw (87-60) i es creuarà amb els tricolors a partit únic, que es jugarà al Gran Canària Arena dimarts 26 d'abril a les 21.00 hores.

tracking