Rubiales defensa l'ascens de l'FC Andorra

El president de l’RFEF defensa l’elecció de l’FC Andorra per ocupar la vacant del Reus

El president de la Federació Espanyola, Luis Rubiales, ahir a la roda de premsa a Madrid.RFEF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, va protagonitzar ahir una compareixença davant dels mitjans espanyols, de gairebé dues hores i mitja, per esclarir cada punt i els dubtes sorgits arran de la polèmica coneguda com a Supercopa files.

Una problemàtica que ha esquitxat directament l’FC Andorra en ser Gerard Piqué el president de Kosmos Holding, empresa copropietària de l’entitat tricolor. Durant la seva extensa aparició, Rubiales va aprofitar, tal com ja va fer Piqué en el seu canal de Twitch, per defensar la legitimitat de la plaça adquirida el 2019 per l’FC Andorra, gràcies a la renúncia a la mateixa del Reus. El president de l’RFEF va explicar que “a la federació hi ha un criteri territorial i l’Andorra va ser l’únic de la Federació Catalana que va licitar per la plaça. N’hi va haver un altre a la Comunitat Valenciana [Intercity] i un altre equip a Castella i Lleó [Zamora CF] va dir que va enviar la transferència i no va arribar. De fet, hi va haver una impugnació i el CSD (Comitè Superior d’Esports espanyol) va donar validesa a l’operació”.

Criteri de territorialitat

La renúncia del Reus va obrir la licitació per la seva plaça. A més de l’Andorra, altres equips com el Zamora, l’Intercity i l’Hospitalet, es van posicionar per aconseguir la vacant. L’RFEF va fer valer l’article 194 del seu reglament i va donar prioritat a la territorialitat i als aspirants inscrits a la mateixa federació que el Reus i, per tant, a l’FC Andorra i a l’Hospitalet, encara que els riberencs no estaven disposats a fer-se càrrec del deute de l’equip reusenc. Molts clubs apel·laven a la interpretació del reglament, en què reclamaven que per ascendir des dels despatxos a Segona B calia haver jugat abans a Tercera, un fet que, tot i aconseguir-ho al camp, l’Andorra no va tenir temps material de complir.

els nous Àudios

Hores després de la defensa feta per Rubiales per la legalitat de la plaça a la Segona B assolida per l’FC Andorra, El Confidencial publica nous àudios on Piqué contacta amb el president de l’RFEF per demanar informació per la compra de la vacant deixada pel Reus. En aquests àudios, el responsable de Kosmos, i un cop comprada la plaça, hauria comentat a Rubiales que “si podeu evitar posar-nos al grup amb els catalans, millor. Sempre són els de més nivell”. El president de l’Espanyola hauria subratllat el tema de la territorialitat i Piqué, segons El Confidencial, va replicar que “ja m’imagino, però en estar al cul del món, com els de les Balears, m’imagino que col·locar-nos en un grup o un altre no canvia gaire. A més, si feu subgrups de 10, el més normal és que hi hagi 10 catalans, així que nosaltres podríem sortir d’aquí i anar a parar a un altre subgrup”. Seguint aquest fil, Piqué hauria afegit que “Catalunya és la regió més fotuda, per això et deia que en no ser ni a Espanya, per dir-ho així, tinguis la llibertat d’enviar-nos a prendre per cul [sic]. Però la de La Rioja, Navarra, Aragó o el País Basc és més que acceptable. Aquesta seria la millor zona per a nosaltres”. Una petició que, com el temps ha demostrat, no va ser acceptada per l’RFEF.

CLAUS

1 Renúncia del Reus

L’equip tarragoní deixa lliure la plaça l’estiu del 2019, a Segona B, per problemes econòmics. L’Andorra, que acaba de pujar a Tercera, s’interessa per la vacant.

2 Equips interessats

A banda de l’equip tricolor, Intercity, Zamora i Hospitalet es posicionen per la plaça. L’RFEF esgrimeix la prioritat de la territorialitat per a l’adjudicació.

3 Criteris

Un cop tancat el cercle i amb ‘Hospi’ i Andorra com a únics aspirants, l’equip tricolor va assumir els prop de 500.000 euros de deute dels reusencs.

IVAN GIL APEL·LA AL FACTOR MENTAL PER MANTENIR EL LIDERATGE I EL BON MOMENT

La plantilla de l’FC Andorra treballa en silenci enmig de la polèmica que ha esquitxat el club. El gran protagonista de la darrera victòria de l’equip al camp de l’Atlètico Sanluqueño va ser, sens dubte, Iván Gil. El mitjapunta tricolor va signar dos gols en els darrers vuit minuts, el primer de traca, per atorgar la victòria i el lideratge a l’equip de Sarabia a El Palmar. Gil va explicar ahir que “la mentalitat és ara l’aspecte que hem de tenir més clar, hem d’anar partit a partit i no pensar més enllà del Sabadell”. Sis jornades per restar i diumenge, efectivament, arriba el Sabadell a l’Estadi Nacional. Amb quatre victòries consecutives, l’arlequinat és l’equip més en forma de la categoria i no sap què es perdre el 2022 lluny de la Nova Creu Alta.

tracking