El VPC derrota el Vernet i supera la primera eliminatòria d'ascens ( 13-9)

Dos assajos de Cristian Abarca i un tir a pals de Storm Fachaux donen el triomf als tricolors

Duel anterior del VPC Andorra a l'Estadi Nacional.Fernando Galindo

El VPC Andorra va encetar les fases d’ascens a Federal 3 amb victòria per 13-9 contra el Foyer Laique du Haut Vernet de Perpinyà en la primera de les cinc eliminatòries que el conjunt tricolor haurà de superar per tal de pujar de categoria. En un duel marcat per les baixes a la posició d’obertura, i també a la banqueta per l’absència de Jonathan García Xepi amb Covid-19, els tricolors es van poder avançar passats els deu minuts de joc gràcies a un assaig de Cristian Abarca que no va tenir la transformació posterior de Storm Fachaux, però els visitants van retallar diferències gràcies a un tir a pals de Loic Marty per situar el 5-3 al marcador.

El VPC va tornar a anotar als 32 minuts amb un nou assaig d’Abarca que tampoc va ser transformat per Fachaux, però el tirador tricolor va poder refer-se anotant una penalitat a dos minuts del descans amb tres punts que suposaven el 13-3 per als locals. Marty, de nou per al Vernet, va convertir un tir a pals que va enviar el duel 13-6 al descans. A la represa, el VPC va contemporitzar per no deixar escapar el partit i les opcions de seguir lluitant per l’ascens, i el conjunt gal només va poder acostar-se amb una nova penalitat que va deixar el marcador en el 13-9 que acabaria sent definitiu.

Els tricolors disputaran la segona ronda de les fases d’ascens contra el Sigean Port La Nouvelle, segon del seu grup.