Més a prop del precipici (74-86)

El MoraBanc claudica davant el Barça però manté el fil i li sap competir fins al darrer quart

Tunde Olumuyiwa estirat al parquet en un moment del partit.Fernando Galindo

Abandonar la pista rebent l’escalf i l’agraïment de l’afició hauria de ser el testimoni més falaguer del MoraBanc Andorra. La derrota davant el Barça podria estar perfectament pressupostada però les sensacions, ahir sí, tot i perdre, fan entendre que amb aquesta actitud tot és possible. Més enllà de les aportacions de Jelínek -16 punts i 20 de valoració-, Miller-McIntyre -15- i la més que correcta première de Franke -10 punts-, l’equip tricolor va mantenir la compostura quan el Barça va deixar anar amarres i quan la voracitat de l’equip blaugrana amenaçava amb la pitjor de les intencions (74-86).

Es va ajustar a l’inici el MoraBanc amb la partitura de Jelínek i vuit punts que van esdevenir or per no perdre el fil. Parcial de 7-0 per als tricolors, una defensa sòlida, ben precintada i amb una agressivitat i un ritme a pista que feia goig (13-9). A més, Mirotic no es movia amb comoditat a la pintura i tant Diagne com Olumuyiwa aconseguien mantenir emmanillat una de les grans amenaces del Barça. Aplicat des de l’alba, el MoraBanc es mostrava afanyós i manaire i va obligar Jasikevicius a refredar el partit amb 17-13. Els blaugranes no aconseguien explotar l’arma del tir exterior i Miller-McIntyre, amb set punts, va apujar el volum (19-15). El segon acte el va destapar un triple de Diagne i un parcial de 0-7 per al Barça, amb Exum traient la pols del canell (23-24). Els catalans van trobar abric en uns minuts desenfocats en l’anotació en els dos equips per aconseguir la primera estirada (25-31) amb els punts d’Exum i Laprovittola. Tot i els intents del grup de Saras -que va rebre una tècnica- per obrir forat topaven amb l’armadura i la bastida d’un molt seriós MoraBanc al qual la fluixa afinació en el tir -27% en tirs de dos i 28% en triples- el va privar de governar el partit arribats a l’interludi (32-35). L’antiesportiva a Hannah va ser el preludi de la versió més autoritària del Barça. No gran cosa, però suficient per assentar les bases de la divuitena derrota del MoraBanc Andorra. Parcial d’1-10 de sortida amb cinc punts d’Exum i un bingo d’Abrines (32-45) i els tricolors van haver de tornar a nedar contracorrent per morir a la riba. Malgrat l’aportació de Crawford i Miller-McIntyre en el tercer quart, en aquest context Mirotic es va moure amb més llibertat i ja esdevenia en un malson (41-54) i, a més, quan l’equip tricolor tenia la possibilitat de tornar al carril (parcial de 9-0) no acabava de desxifrar l’escena (51-59). La tècnica i l’exclusió a Hannah, algunes decisions bastant debatibles dels àrbitres amb el MoraBanc en bonus i el parcial de 6-17 del Barça, amb Kuric embogit, van desconfigurar definitivament els tricolors, que van acabar amb un fos a negre i traient la bandera de la rendició.

VESTIDOR

“L’equip està viu i respondrà”

David Eudal. El tècnic del MoraBanc va destacar que “l’equip ha demostrat que està viu i seguirà responent”. L’entrenador va afegir que “amb aquest treball estic segur de treure partits”.

David Jelinek, el millor del MoraBanc, a terra davant la mirada de Tunde i Franke.