Perden dos punts a Palamós (1-1)

L’FC Andorra deixa escapar la victòria al camp del Costa Brava en un partit incòmode, aspre i poc lluït

Un moment del partit disputat ahir a la tarda a Palamós.DAVID CASANY / FC ANDORRA

La genialitat de Marc Fernández al minut 54, escollint un toc suau d’esperó per fer el gol amb què semblava facturar el partit l’Andorra, mereixia el millor testimoni al Estadi Municipal de Palamós. El recurs supremacista de l’extrem va servir per fer emergir el grup de Sarabia d’on no hi havia res, enmig d’un erm futbolístic, però, tot i l’actitud de l’onze tricolor, no va arribar per cordar la victòria (1-1).

Va apostar el tècnic tricolor per seguir exhibint amplitud de plantilla i va allistar d’inici Eudald, que es va moure pel seu carril però en posicions més ofensives, Iván Gil i David Martín. Amb maldecaps per estabilitzar-se, l’Andorra no es va trobar còmode fins a les darreres alenades del primer acte. El Costa Brava, fidel al guió que es vaticinava, pressionava a dalt amb un Ilyas combatiu i cordava la defensa almogàver amb l’ex de l’Espanyol Forlín marcant la ratlla. Tot i tocar amb paciència i pastar les transicions per intentar trobar espais, el conjunt tricolor semblava gripat, sense brillantor ni lucidesa, i caient en el parany del Costa Brava. Sense el tapís adequat, entre l’armadura de l’equip gironí i la confusa posada en escena de l’Andorra, el partit va resultar més gladiador que fluid. Va ser el quadre d’Òscar Àlvarez el que va amenaçar de treure rèdit de la situació, enfangada i poc atractiva. Varela es va citar amb Ratti als tres minuts però el xut creuat de l’andalús, que ahir va jugar d’extrem en lloc de lateral, va sortir massa tou i el porter andorrà el va refredar sense problemes. Més expansiu, el Costa Brava va seguir enfocant Ratti, que va haver de treballar amb un xut d’Ilyas i un altre cop de sabata llunyà d’Antonio Romero. A més, el bot irregular de la pilota va fer la guitza en més d’una ocasió i també va ser clau en el gol encaixat. El porter de l’Andorra va tornar a negar el gol almogàver quan va treure miraculosament una pilota a Sergio Gil des del punt de penal que només podia ser gol o gol. Va ser al llindar de l’entretemps quan a l’equip tricolor se li va encendre la bombeta i va enfocar Marcos. Marc Fernández i Carlos Martínez no van saber resoldre davant el porter i Monreal va aconseguir curtcircuitar les dues accions. El 0-1 per emmarcar de Marc Fernández, a passada per la dreta de David Martín, va suposar el 10è gol de l’extrem aquest curs i la versió més sòlida de l’Andorra fins que Varela va abaixar el volum al minut 66. El futbolista del Costa Brava va recollir una passada a l’espai de Coris per aprofitar, en una badada en la marca de Morer, el bot embogit de la pilota i embocar un xut mossegat que va enredar Ratti (1-1). Sarabia va sacsejar la proposta i va donar rodet a Hevel, Aguado i Enri i poc després a Bover i Pastor per esgotar els cinc canvis en dues finestres i cremar totes les naus. L’Andorra tenia un quart d’hora per restar, però, tot i els intents de Marc Fernández i de Bover amb un xut des del balcó, l’equip tricolor no va poder dormir com a líder.

VESTIDOR

“No hem fet els mèrits suficients per guanyar”

Eder Sarabia. L'entrenador de l'FC Andorra va donar el punt per bo, va reconèixer que “ha estat un partit que no hem sabut controlar com m’hauria agradat” i va apuntar que “no hem fet els mèrits suficients com per guanyar”. Sarabia va explicar que “ens hem posat al davant i, de seguida, ens han empatat i hem perdut l’oportunitat de consolidar el resultat”. El tècnic va recordar que “ja sabem que qualsevol equip et pot complicar i així ha estat amb el Costa Brava”.

Diego González, Pedraza i Carlos Martínez, abans de la sortida d'un servei de cantonada, ahir a Palamós.