Irineu Esteve fa autocrítica i diu que està “estancat”

El fondista es mostra autocrític amb el curs i assegura que fa quatre anys que està “estancat

Irineu Esteve, durant el balanç de la temporada a la seu d'Andbank.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Porto quatre anys una mica estancat i no surten els resultats que jo m’esperaria, i esperem poder fer un salt de qualitat la propera temporada i poder estar més a les posicions capdavanteres a la Copa del Món.” Aquesta temporada Irineu Esteve ha aconseguit el millor resultat de la seva carrera al circuit mundial amb la sisena posició a la pujada a Val di Femme, última prova del Tour de Ski, però el fondista no en té prou i ahir durant el balanç de la temporada realitzat a la seu d’Andbank l’esquiador va fer una valoració agredolça del curs 2021-2022. La realitat és que la temporada d’Esteve va arrencar ja accidentada, ja que una pneumònia al novembre el va obligar a estar un mes sense activitat, i en aquest sentit el fondista va assenyalar que “ha estat un any complicat”. Des de la part tècnica, el responsable d’esquí de fons de la FAE, Joan Erola, va manifestar que “ha estat una temporada complicada per a ell i la pneumònia va condicionar-la perquè estàvem a les portes de les primeres Copes del Món, però tot i així vam poder salvar-ho bé”. I va afegir que “el mes de novembre va condicionar-lo molt tant en l’àmbit físic com mental, i va ser molt dur, però crec que després ho va poder superar amb nota, que no era fàcil fer-ho, i estic content de com vam poder salvar la temporada”.

Però tot i aquesta sensació d’estancament, Esteve va valorar positivament “l’actuació al Tour de Ski perquè no hi vam arribar al cent per cent i vam poder salvar els mobles amb una sisena posició a l’última cursa”. Erola també va destacar aquesta cursa, en què “va ser capaç d’assolir el millor resultat a la Copa del Món”, i també va fer un balanç satisfactori dels Jocs Olímpics de Pequín, “on va fer tres curses bones amb un nivell molt bo encara que potser va faltar rematar-ho amb algun Top 10 o Top 15 en alguna de les carreres”. De cara al futur, el tècnic va assenyalar que “l’objectiu és estar més presents a les posicions capdavanteres de la Copa del Món”, i va agregar que la millora passa per “petits detalls”.

La d’enguany ha estat la temporada de bateig mundial de Carola Vila, ja que s’ha centrat per primer cop en el circuit de la Copa del Món. Sobre el seu curs, la fondista va declarar ahir que “ha estat una temporada d’aprenentatge, i és cert que no hem aconseguit l’objectiu d’entrar al Top 30 a la Copa del Món, però hem fet un pas endavant i he après moltes coses que per a l’any que ve em serviran”, a més d’afegir que “em quedo amb la sensació que no he pogut mostrar tot el meu potencial a la Copa del Món, però som allà per agafar experiència”. Per últim, Vila va cloure que “d’aquesta temporada em quedo amb el fet d’haver pogut acabar el Tour de Ski, que és una cursa que em fa molta il·lusió, i vaig aprendre molt d’aquells dies”. En l’àmbit tècnic, Joan Erola va assegurar que “no hem pogut assolir l’objectiu d’entrar al Top 30 a la Copa del Món, però hem de seguir la mateixa línia i treballar”, i va agregar que “falta l’últim pas per poder estar a la Copa del Món amb opcions reals de fer Top 30 i seguirem treballant per assolir aquest objectiu”.

LES CURSES AL PAÍS, ENCARA LLUNY

El president de la FAE, Pepi Pintat, i el director d’esquí de fons, Joan Erola, van parlar de l’homologació de les pistes de Naturland i la possibilitat d’acollir competicions en el futur. Erola va explicar que “estem en el procés d’homologació, aquest hivern potser seria just fer alguna cursa, com a molt una FIS per agafar rodatge, i podríem plantejar fer una Copa d’Europa en dos anys”.

SATISFACCIÓ PER LA TEMPORADA DELS JOVES

La federació va fer una valoració positiva sobre la campanya de l’equip EEBE que formen Gina del Rio i Quim Grioche. El director de fons, Joan Erola, va assenyalar que “estem molt contents, en el cas de la Gina ha aconseguit un Top 30 al Mundial júnior, ha tingut un gran nivell a les Copes d’Europa i curses FIS, i al FOJE va fer una competició excel·lent i ha demostrat que està a un nivell molt bo”. Sobre Grioche, va destacar que “ha estat irregular, ha tingut curses molt bones i d’altres que no ho han estat tant i hem d’agafar les primeres per millorar”.

tracking