Bàsquet

El BC MoraBanc tampoc aixeca el vol a l'Eurocup (74-83)

El MoraBanc perd contra el Metropolitans i ja no depèn de si mateix per tenir garantit el factor pista

Moussa Diagne lluitant una pilota en el duel d'ahir al Poliesportiu.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va sumar la segona derrota seguida a l’Eurocup després de caure 74 a 83 contra el Boulogne Metropolitans i ja no depèn de si mateix per tenir el factor pista la propera ronda. En un duel amb alternatives i alts i baixos, la millora dels tricolors respecte a les últimes desfetes no va ser suficient per donar una alegria a l’afició (i a ells mateixos), pensant en allò que tenen al davant per assolir la salvació a l’ACB.

El 0 a 6 de sortida dels francesos no feia presagiar res de bo per als tricolors, però els homes de David Eudal van poder respondre amb un altre parcial i situar-se per davant 8 a 6. El duel entrava en una fase d’anada i tornada amb avantatges per a uns i altres i 16 a 16 al final del primer període. El segon quart va arrencar igual, però el MoraBanc va tenir una desconnexió de les que té habitualment aquesta temporada, i un 0 a 7 visitant va trencar el partit. Tampoc ajudava la protestada (i amb raó) actuació arbitral que descentrava i perjudicava uns tricolors que no es trobaven sobre el parquet, i veien com els gals se n’anaven deu amunt (26-36), però una bona reacció local va rebaixar la diferència fins als cinc punts al descans (35-40).

A la represa, una nova cistella de Paulí va situar el MoraBanc a només dos punts, però una nova desconnexió va tornar a fer augmentar la diferència fins als nou punts (45-54) i va obligar David Eudal a aturar el partit. El temps mort no va ajudar gaire amb els francesos marxant 13 amunt (47-60), tot i que els tricolors no van deixar-se anar i van entrar a l’últim període 54 a 62. Un 7 a 0 d’inici va fer que el Poliesportiu cregués encara més en el triomf després que l’equip s’acostés fins a només un punt (61-62) liderat per Moussa Diagne. El MoraBanc remava i remava, i quan més a prop semblava que estava, pam. O un triple o una acció inversemblant dels visitants tornava a obrir forat, com va fer l’extricolor Bandja Sy amb cinc punts consecutius que tornaven a allunyar els francesos a deu punts (64-74). Els tricolors no van deixar de lluitar esperonats per l’afició, però algunes errades pròpies i males decisions de la tripleta arbitral, encapçalada per Luigi Lamonica, van deixar la feina a mitges. Però això, per desgràcia, no va ser el pitjor, sinó la lesió de Jelínek a l’últim minut que va deixar gelada a l’afició.

Ara toca tornar al mode salvació, amb un únic horitzó, el Barça, que visitarà diumenge a les 17.00 hores el Poliesportiu.

CLAUS

1. Desconnexions

Els curtcircuits momentanis van tornar a condemnar els tricolors, que pequen gairebé tot el partit d’aquestes pujades i baixades que els acaben condemnant.

2. Pèrdues

L’equip va perdre fins a 23 pilotes, nou més que el rival. Si en circumstàncies normals cometre tantes pèrdues és fatal, contra un equip amb qualitat és mortal.

3. Orgull

L’equip no va fer un bon partit en molts moments, però no va tirar la tovallola com a Múrcia o Manresa i es va mantenir viu fins al final.

tracking