Sis equips es jugaran el descens de categoria

Sis equips es jugaran les dues places de descens i el MoraBanc tanca la jornada amb vuit triomfs, empatat amb el 17è classificat

Conor Morgan lluita un rebot sobre el parquet del Nou Congost.ACB PHOTO / J. ALBERCH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’escandalosa derrota del MoraBanc Andorra a la pista del BAXI Manresa, juntament amb les victòries d’alguns dels rivals directes com l’Hereda San Pablo Burgos, han ajustat encara més la classificació a la part baixa de la Lliga Endesa, en què, si no hi ha cap sorpresa, sis equips es jugaran les dues places de descens, entre ells els tricolors, amb cinc equips amb vuit triomfs, i un, el Betis, cuer amb sis. El MoraBanc necessitarà quatre victòries per poder salvar-se, tot i que amb tres més, si arriba a les 11 victòries, podria segellar també la permanència una temporada més a la Lliga ACB en funció dels enfrontaments directes i l’average. En aquest sentit seran clau els duels directes contra Saragossa (a fora) i Betis, Burgos i Fuenlabrada al Poliesportiu (a casa), ja que l’equip va pedre contra tots quatre conjunts a la primera volta, i haurà de vèncer i recuperar l’average. De moment, dels equips de la part baixa, els tricolors tenen el desempat favorable amb l’Obradoiro a l’espera que es resolguin la resta de duels directes.

Però més enllà del calendari, la principal urgència per al MoraBanc és refer-se després del que es va veure a Manresa, i el rival no serà gens fàcil, ja que el pròxim duel de la competició domèstica serà contra el Barça al Poliesportiu. La desfeta al Nou Congost va ser dura i, de fet, el primer que va fer David Eudal a la roda de premsa va ser “demanar perdó a l’afició”, i agregar que “no hem tingut cap opció de competir però no queda altra que aixecar-nos com ja hem fet alguna vegada perquè tenim més partits i hem de lluitar-ho”. Per últim, el tècnic va referir-se també a la situació del vestidor després de la desfeta, i va manifestar que “estaven molt tocats perquè estan decebuts amb les seves prestacions”, i va afegir que “els jugadors són conscients del que fan i del que el club necessita, i saben que no ho han fet”.

Entre els jugadors, les cares als budells del Nou Congost eren ben llargues després de la desfeta, i un Clevin Hannah visiblement afectat i gairebé sense poder parlar va assenyalar que “no sé ni posar-hi paraules, no hem estat concentrats, no entenem el que s’ha de fer per guanyar un partit en aquesta lliga, i crec que aquest és el problema principal”, mentre que Víctor Arteaga va destacar que “ha estat una derrota molt dura, les coses no han sortit i hem de treballar”. De cara al futur, la recepta al vestidor és clara: treballar. Així, el nord-americà va destacar que “ara hem d’estar callats i abaixar el cap, i després posar-nos a treballar i seguir lluitant”.

LA POLÈMICA PER LES ACUSACIONS SOBRE LLOVET ES TRASLLADA A LES XARXES SOCIALS

La polèmica per l’acusació d’insults racistes del jugador del BAXI Manresa Chima Moneke sobre Nacho Llovet va traslladar-se ahir a les xarxes socials. Més enllà dels protagonistes que ja s’havien pronunciat, ni el club manresà ni la mateixa ACB va fer cap referència al suposat acte de xenofòbia del jugador tricolor. Entre els molts comentaris, l’assumpte fins i tot va arribar al món polític, i la diputada de la CUP al Parlament de Catalunya Okoye Löbery va criticar el MoraBanc assenyalant que “és inadmissible que un club es permeti el luxe d’actituds racistes, no només negant els fets sinó a més posant en dubte la paraula de qui denúncia”, i va afegir que “el racisme és tan greu que ens obliga a contestar també i si teniu dubtes, negar-ho no és la via”.

tracking