Esquí Alpí

Wild regna al gegant femení a Soldeu

L’helvètica s’adjudica la victòria de la cursa i de la general de la disciplina a la pista Avet

Simone Wild celebra el seu títol de la general de la Copa d'Europa de gegant.ÈRIC ROSSELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La suïssa Simone Wild va coronar-se vencedora de la general de gegant de la Copa d’Europa després d’imposar-se ahir a la cursa corresponent a les finals que s’estan celebrant a Soldeu i el Tarter. L’helvètica arribava com a líder, i no va fallar aconseguint el millor temps a la primera mànega, i podent-lo mantenir a la segona tot i haver estat la 24a de la segona baixada. Wild va fer un registre total d’152”21, superant a les seves compatriotes Jasimna Suter (a 0”30) i Viviane Haerri (a 0”73). Pel que fa a la representació nacional, Íria Medina va finalitzar en 36è lloc a 9”31 de la vencedora, mentre que Carla Mijares no va poder acabar la primera mànega després de saltar-se una de les portes del recorregut.

A la general de la Copa d’Europa de descens, Simone Wild, que ve de fer bones actuacions a la Copa del Món, va sumar un total de 435 punts, superant la seva compatriota Viviane Haerri, que va fer-ne 375. El podi va completar-lo l’austríaca Nina Astner (306 punts) i la resta de Top-5 també va ser d’Àustria amb Elisa Moerzinger (305 punts) i Franziska Gritsch (256 punts).

ENTRENAMENT DE DESCENS

El gal Adrian Fresquet va marcar el millor temps al primer entrenament de descens celebrat a la pista Àliga del Tarter. L’esquiador francès va completar el recorregut amb un registre final d’1’28”85, superant en 0”83 al seu compatriota Victor Schuller, i en 1”00 a l’espanyol Adur Etxezarreta. El líder de la general de descens, el suís Ralph Weber, va ser 12è a 2”08, mentre que l’únic representant de la FAE, Pere Cornellà, va acabar en 54è i penúltim lloc amb un crono d’1’35”42, a 6”57 del millor temps.

Les finals de la Copa d’Europa d’Esquí alpí de Soldeu i el Tarter posen avui el punt final amb la disputa de l’eslàlom femení a Soldeu (està programat a les 9.30 i 12.30 hores), i el descens masculí a el Tarter a partir de les 10.00 hores.

RECUPERACIÓ EN TEMPS RÈCORD DE LA PISTA ÀLIGA

Més de 100 persones, entre voluntaris, tècnics de l'estació, monitors de l'escola d'esquí i dels clubs d’esquí del país, entrenadors dels equips competidors i, fins i tot, algun corredor van poder recuperar en temps rècord la pista Àliga per tal que ahir pogués realitzar-se l’entrenament de descens previ a la competició. Per tal de fer-ho, van fer una tàctica innovadora i van baixar la pista a peu (amb un 30 per cent de desnivell) formant una cadena humana trepitjant la pista per poder endurir la neu i que estigués disponible.

RIVA I UBACH ES TROBEN AMB ALSINA DURANT LES FINALS

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va trobar-se ahir amb la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, Victòria Alsina, a Soldeu, en una reunió que va comptar també amb Justo Ruiz i David Hidalgo. Posteriorment també es va unir a la trobada la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach.

tracking