Verdú es corona a casa

L’andorrà acaba tercer al gegant de Soldeu i rep un bany de masses pel títol de la Copa d’Europa

Joan Verdú va viure la jornada més brillant en rebre el títol de campió de la general d'eslàlom de la Copa d'Europa, a Andorra.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consecució de la general d’eslàlom de la Copa d’Europa, recollir el títol a casa davant de la família i amics, i inscriure el seu nom en un lloc d’honor de l’esport andorrà va permetre a Joan Verdú no donar gaires voltes a la segona mànega d’ahir a Soldeu. L’esquiador andorrà no va poder posar la cirereta a una espectacular temporada i va acabar tercer al gegant de les finals de la Copa d’Europa a la pista de l’Avet. Després de ser el més ràpid a la primera baixada amb un temps de 53”39, Verdú va cometre un parell d’errades –va sortir el 30è i el traçat ja es trobava desgastat– que el van relegar a la 22a posició de la mànega (1’48”14). Verdú va finalitzar a 0”24 del belga Sam Maes, que es va endur la victòria, mentre que el suís Fadri Janutin va ser segon. De la seva banda, Xavi Cornella va acabar 49è, en penúltima posició, amb un temps total d’1’54”74, a 6”84 de la victòria. Bartumeu Gabriel, que havia estat 62è a la primera mànega, no es va classificar per disputar la segona.

A la general de gegant de la Copa d’Europa, en què l’esquiador de la FAE ja era campió des de fa setmanes, va finalitzar amb un total de 484 punts pels 244 de Fadri Janutin i els 253 del francès Loevan Parand. Verdú, envoltat de la seva família i molt emocionat, va explicar que “guanyar el Campionat d’Europa és una burrada i un objectiu que sempre havia perseguit durament. A més fer-ho a casa, davant dels meus, ho fa encara més dolç, més especial i més emotiu”. L’andorrà va recordar que “he passat uns anys molt complicats amb les lesions i que arribi una recompensa així després de tant d’esforç em deixa sense paraules. Ha estat increïble i la millor manera d’acabar la temporada”. L’andorrà va afegir que “des del dia que vaig saber que les finals es feien aquí, més que un objectiu era gairebé una obssessió poder arribar amb possibilitats, i amb la temporada increïble que he fet i amb el títol guanyat he pogut gaudir amb els meus, que la gent em veiés esquiant, i ha estat molt maco endur-m’ho davant dels meus”. Tot i l’emoció, i ja en un moment més pausat, Verdú analitzar que “a la segona mànega m’ha costat una mica més a causa de la neu. He fet un petit error a la part alta, però crec que he tingut un bon esquí tenint en compte les condicions que hi havia, i el resultat és molt satisfactori”.

Objectiu: copa del món

El director esportiu de la FAE, Roger Vidosa, va exposar que “és un tercer lloc i potser no ho veiem com una cosa excepcional perquè ens ha acostumat molt bé i sembla que ser tercer sigui fàcil, però no deixa de ser un podi a la Copa d’Europa”. Vidosa va insistir que “això és el que més sorprèn, que no sigui el millor resultat de la temporada i no sembli gaire cosa”. El tècnic va anar més enllà i va reconèixer que “la gran temporada ens obliga a replantejar el proper curs i anirem amb expectatives diferents, un repte que serà molt més ambiciós”.

SENSE DESCENS I PERILLA EL SPERGEGANT

El decens femení previst per ahir no va poder celebrar-se a causa de la meteorologia, mentre que de cara a avui el supergegant femení també perilla. El director del comitè organitzador, David Hidalgo, va manifestar que “les previsions són complicades, avui pot ser un dia complicat, i demà hi haurà més opcions”.

Joan Verdú amb el trofeu de campió de la Copa d'Europa de gegant.

tracking