Steel Olsen, campió en eslàlom a Grandvalira

El noruec Alexander Steel Olsen, que arribava cinquè de la general, s’imposa a Soldeu en un emocionant eslàlom i és campió

Alexander Steel Olsen rebent el premi de mans del secretari d'Estat Justo Ruiz.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El noruec Alexander Steel Olsen va acaparar ahir bona part dels focus a la pista de l’Avet, a Soldeu, en la primera jornada de les finals de la Copa d’Europa. En unes complicades condicions de neu, amb molta calor, vent i certa dificultat en la traçada pels dorsals alts, Steel Olsen, que arribava cinquè a la classificació general, es va endur la prova en la disciplina d’eslàlom i va aprofitar les punxades dels principals favorits per fer-se també amb el triomf absolut. En una cursa d’espurnes i de molta emoció, l’esquiador noruec va signar un temps final d’1’45”11, després que Noel von Gruenigen, que liderava el rànquing, no pogués completar la baixada en la primera mànega i quedés relegat a la segona plaça de la general. El català Joaquim Salarich, amb un temps d’1’46”62, va firmar el seu millor resultat a la Copa d’Europa d’enguany i clou en la setena posició general de la modalitat. El podi es va tancar amb l’austríac Joshua Sturms, que va fer un crono d’1’46”63, i va finalitzar sisè a la general d’eslàlom.

El jove vencedor, Alexander Steel Olsen, de només 20 anys, va comentar eufòric a peu de pista que “he vist que podia guanyar a la classificació general i he tingut la sort que això hagi acabat sent així. Sé que ha estat dur després de la tempesta de neu però s’ha fet un gran treball i la pista estava a punt, com a mi m’agrada. Estic molt feliç”. Quim Salarich va ser un altre dels protagonistes de la jornada, fent una cursa magistral, acabant segon a Soldeu i setè a la general. “Sabíem que amb el dorsal 29 la segona mànega seria més complicada que la primera. He intentat anar a recuperar, he fet una mànega, la segona, bastant correcta al 70% de la baixada. A la part final un error gairebé em deixa fora, però molt content d'aconseguir la meva millor plaça de Copa d’Europa aquí, a Andorra, al costat de casa, així que només són paraules d’agraïment a tota l’organització i a tothom”.

Àlex Rius, el millor andorrà

La participació andorrana va estar representada per Àlex Rius amb un temps d’1’54”98, Xavier Cornella que va fer un crono d’1’58”02 i Axel Esteve i Bartumeu Gabriel que no van poder completar la segona baixada de l’eslàlom. Rius va fregar els punts però no podia amagar cert desencís amb el resultat final. “Ha estat una llàstima però hem lluitat i hem assolit una 32a plaça que, posant els peus a terra, és positiva”. L’andorrà va afegir que “a la primera mànega ja no hem pogut arribar al Top 30 i a la segona la porta s’ha obert pels abandonaments, però no ha pogut ser”. Per Rius, el seu és un resultat “que em deixa una mica la mel als llavis, tot i que estic content per l’actuació encara que el lloc final no hagi estat el que m’hauria agradat”.

Verdú entra en escena

Aquest matí, a partir de les 8.30 hores, s’apuja el teló de la segona jornada de Copa d’Europa, amb el gegant masculí a l’Avet i el descens femení a la pista de l’Àliga, a les 8.45. El gran protagonista serà, sens dubte, el flamant campió continental en la disciplina de gegant, Joan Verdú, que sortirà amb el dorsal 6 a la prova del gegant que compartirà amb Bartumeu Gabriel i Xavi Cornella. Un quart d’hora més tard tindrà lloc el descens femení al Tarter, amb Cande Moreno, Jèssica Núñez i Jordina Caminal. El primer lloc de la classificació general, ja decidit matemàticament, és de la suïssa Juliana Suter, que aixecarà el títol a Andorra. A l’Àliga, però, s’acabaran de definir el segon i tercer lloc del podi.

CLASSIFICACIÓ

ESLÀLOM MASCULÍ

1. Alex Steen Olsen (Noruega) 1’45”11

2. Joaquim Salarich (Espanya) 1’46”62

3. Joshua Sturm (Àustria) 1’46”63

4. Paco Rassat (França) 1’46”81

5. Federico Liberatore (Itàlia) 1’46”89

32. Àlex Rius (Andorra) 1’54”98

36. Xavi Cornella (Andorra) 1’58”02

-- Axel Esteve (Andorra) no acaba

-- Bartu Gabriel (Andorra) no acaba

CALENDARI

AVUI

08.30 h

FINAL GEGANT MASCULÍ Avet

08.45 h

FINAL DESCENS FEMENÍ Àliga

DIJOUS 17

10.00 h

FINAL SUPERGEGANT FEMENÍ Àliga

DIVENDRES 18

10.00 h

FINAL SUPERGEGANT MASCULÍ Àliga

DISSABTE 19

09.00-12.30 h

FINAL GEGANT FEMENÍ Avet

10.00 h

ENTRENAMENT DH MASCULÍ Àliga

12.00 h

ENTRENAMENT DH MASCULÍ Àliga

DIUMENGE 20

09.00-12.30 h

FINAL ESLÀLOM FEMENÍ Avet

10.00 h

FINAL DESCENS MASCULÍ Àliga

tracking