Tercer lloc de Verdú al gegant de Soldeu

Ha acabat per darrere de Maes i Janutin després de fer el millor temps a la primera mànega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Verdú no ha pogut arrodonir la seva espectacular temporada amb una victòria al gegant de les finals de la Copa d’Europa de Soldeu i el Tarter després d’acabar en tercera posició. L’esquiador havia estat el més ràpid a la primera mànega amb un temps de 53”39, però a la segona (on sortia el 30è) ha comès un parell d’errades mínimes fruit del desgast de la pista que li han relegat a la 22a posició de la mànega amb un temps total d’1’48”14. Verdú ha acabat a 0”24 del belga Sam Maes, que s’ha endut la victòria, mentre que el suís Fadri Janutin ha estat segon.

A la general de gegant de la Copa d’Europa, on l’esquiador de la FAE ja era campió des de fa setmanes, ha finalitzat amb 484 punts pels 244 de Fadri Janutin i els 253 de Loevan Parand.Ja a peu de pista Verdú, envoltat de la seva família i molt emocionat, ha explicat que "guanyar el campionat europeu és una 'burrada' i un objectiu que sempre havia perseguit durament. A més fer-ho a casa, davant dels meus ho fa encara més dolç, més especial i més emotiu". L'andorrà ha recordat que "he passat uns anys molt complicats amb les lesions i que arribi una recompensa així després de tant esforç em deixa sense paraules. Ha estat increïble i la millor manera d'acabar la temporada".

De la seva banda, Xavi Cornellà ha acabat 49è en penúltima posició amb un temps total d'1'54"74, a 6"84 de la victòria. De la seva banda, Bartumeu Gabriel, que havia estat 62è a la primera mànega, no s'ha classificat per disputar la segona.

Cancel·lat el descens

D’altra banda, la cursa femenina de descens s’ha hagut de cancel·lar a causa de la meteorologia. Així doncs, Cande Moreno, Jordina Caminal i Jessica Núñez s’han quedat sense competir en una prova que no es recuperarà.

tracking