Nova fita de Verdú amb un 17è lloc en Copa del Món

L’esquiador acaba en 17a posició al gegant de Copa del Món de Kransjka Gora

Joan Verdú, durant la cursa celebrada ahir a Kranjska Gora.AGENCE ZOOM

Joan Verdú is on fire. La 2021-2022 és la seva temporada, no hi ha dubte. Al millor resultat de la història d’Andorra en uns Jocs Olímpics amb el novè lloc a Pequín i la victòria a la general de la Copa d’Europa de gegant, ahir va afegir-hi sumar el seu primer Top-30 a la Copa del Món i aconseguir el millor resultat de la història de l’esquí alpí nacional en una prova del circuit mundial, gràcies a una 17a posició en el gegant de la Copa del Món de Kranjska Gora, a Eslovènia. Amb el resultat d’ahir, Verdú va convertir-se en el cinquè esquiador del país en assolir una segona mànega, i va millorar les anteriors marques de corredors de la FAE, el 18è lloc que havia obtingut Àlex Antor a la combinada alpina de Wengen (Suïssa) el 2005, i la 19a posició de Vicky Grau a l'eslàlom de Park City (Estats Units) el 1998.

Ja des de la primera mànega, Verdú va demostrar que no havia perdut l’espurna que estava mostrant al llarg del curs, i va aconseguir entrar dins dels 30 millors amb una gran 20a posició, finalitzant a 2”04 del gal Alexis Pinturault. A la segona de les baixades, l’esquiador arrencava amb el dorsal 11 i va situar-se líder momentani, després de fer un gran descens. Després, com era previsible, va anar baixant posicions mentre sortien els corredors Top, i va acabar sent 17è amb un temps final de 2’20”63, a 2”35 del noruec Henrik Kristoffersen que es va acabar enduent la victòria per davant del seu compatriota Lucas Braathen i del suís Marco Odermatt. Verdú, a més, va assolir el sisè millor registre de la segona mànega a poc més d’un segon del més ràpid, el suís Loic Meillard.

Després de la cursa, Verdú va manifestar “estic súper content, ja ho vaig comentar, que estava molt motivat per a aquesta prova”, i va afegir que “faltava la cirereta del pastís en aquesta gran temporada i avui ho he pogut aconseguir fent 17è a aquesta Copa del Món”.

L’esquiador tindrà avui diumenge una nova oportuitat per seguir millorant els seus registresa amb la segona Copa del Món de gegant a l’estació eslovena de Kranjska Gora. Després, tornarà al país per disputar dimecres el gegant de les finals de la Copa d’Europa a Grandvalira.

33è LLOC D'ESTEVE A LA COPA DEL MON I 10È DE VILA A LA D'EUROPA

Irineu Esteve va tancar la temporada de Copa del Món amb una 33a posició als 15 quilòmetres estil lliure de Falun (Suècia), corresponents a les finals del circuit Mundial. El fondista va cloure amb un registre de 33’47”3, a 1’49”7 del vencedor, el noruec Didrik Toenseth, i a tres segons de la 30 posició que li hagués permès sumar punts en aquesta cita de la Copa del Món. Esteve tanca l’edició d’enguany del circuit continental amb una 66a posició a la general després d’haver sumat 54 punts. Per la seva banda, Carola Vila va acabar en desena posició a la prova de 10 quilòmetres estil clàssic de les finals de la Copa d’Europa que es disputen a Sappada (Itàlia). La fondista va fer un temps de 30’28”4 que la va deixar a 1’14”2 de la més ràpida, la suïssa Anja Webber. Vila tancarà avui la seva participació al circuit continental amb la disputa dels 10 quilòmetres estil lliure amb sortida massiva. En aquesta mateixa cita, però en categoria júnior, Gina del Rio va aconseguir una meritòria cinquena posició a la prova de 7,5 quilòmetres.